19.4 C
Pals
Dimecres, 12 juny 2024
- Publicitat -

El TSJC avala que es cedeixin de manera gratuïta els terrenys de l’aparcament del barri d’Es Pla a l’Ajuntament de Palamós

S'ha desestimat el recurs que havien presentat els propietaris dels terrenys contra l'acord de modificació de planejament per a la delimitació d'aquest polígon

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Tribunal Superior de Justicia de Catalunya (TSJC) avala que la zona dels aparcaments que hi ha davant del Pavelló Municipal d’Esports, al barri d’Es Pla, se cedeixin de manera gratuïta al consistori, en virtut de l’execució del Polígon d’Actuació Urbana 23, segons ha avançat Ràdio Palamós. Així, s’ha desestimat el recurs que havien presentat els propietaris dels terrenys contra l’acord de modificació de planejament per a la delimitació d’aquest polígon.

El PAU 23 és una àrea delimitada pel carrer de Gaspar Matas, la prolongació del carrer Zoilo Costart, i la riera de Bell-lloc. Amb el desenvolupament de la zona l’any 1989, la propietat es va beneficiar de l’aprofitament de 12 parcel·les urbanitzables, a canvi de fer les corresponents cessions al municipi. Una d’elles, tal com expliquen des de Ràdio Palamós, era el solar on ara hi ha l’aparcament, en aquell moment cedit com a zona verda, però que, per error, l’Ajuntament mai va arribar a inscriure en el registre de la Propietat.

S’hi va voler posar remei l’any 2016 i es va tramitar una modificació del planejament urbanístic. Els propietaris originals, però, ho van portar al contenciós negant que els seus terrenys fossin de cessió obligatòria i gratuïta i els van donar la raó. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya els va anul·lar la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) perquè hi faltaven l’avaluació econòmica i financera i l’informe de sostenibilitat econòmica.

Els terrenys estaven destinats a ús públic però sense ser legalment de titularitat municipal, l’Ajuntament de Palamós va promoure l’any 2020 una nova modificació del POUM en aquest sector, que els propietaris van tornar a recórrer. Però aquest cop el TSJC ha rebutjat el recurs, ja que considera, d’una banda, que s’han subsanat les mancances de l’anterior document. I també veuen acreditat que les cessions s’han de fer de manera obligatòria i gratuïta.

Amb aquesta resolució, el consistori espera fer efectiva la titularitat dels terrenys i acabar feines pendents. Ho explicava l’alcalde de Palamós, Lluís Puig a Ràdio Palamós.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, visita la nova deixalleria de Palamós

La reforma integral de la deixalleria de Palamós era necessària perquè feia més de 20 anys que s'havia creat l'equipament i aquest havia quedat obsolet en alguns aspectes vinculats al tractament i reciclatge dels residus.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -