9.4 C
Pals
Dilluns, 27 març 2023
- Publicitat -

La majoria de turistes repetiren l’estada a les comarques gironines

La UdG revela que els estrangers cada cop fan estades més llargues i gasten més diners a laprovíncia

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Un estudi de la Universitat de Girona sobre els turistes que arriben l’aeroport de Girona revela que 9 de cada 10 turistes que arriben per l’aeroport de Girona repetirien l’estada. Però, també apunta que l’aeroport està infrautilitzat i és ineficient pels gironins, entre altres, per l’estacionalitat de l’oferta de vols. De fet, va registrar l’any passat unes xifres similars a les de vint anys enrere, però millors que la dels 2021.

Aquestes són les conclusions de les prop de 2.000 enquestes que han realitzat durant el passat estiu als passatgers de l’aeroport. De fet, la instal·lació va rebre més de 200.000 passatgers durant el juliol de 2022, però hi va haver un 24% menys d’operacions respecte al 2019. La degana de la Facultat d’Economia de la Universitat de Girona, Anna Garriga, n’ha parlat al respecte a Ràdio Palamós.

La Costa Brava rep turistes de mitjà i alt poder adquisitiu, que fan una despesa similar a la de Barcelona. Tot i això, els usuaris del país creuen que s’hauria de programar més vols des de l’aeroport de Girona com també que l’AVE hi hauria d’arribar. Durant el 2022 la infraestructura de Vilobí tenia 4 companyies aèries diferents que oferien 36 rutes connectant la província de Girona amb 11 països.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Isidre Tenas és l’alcaldable a Palafrugell amb Som Gent de Poble

Tot i el canvi d'alcaldable, Som Gent del Poble ha assegurat que manté la seva identitat
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -