8.9 C
Pals
Divendres, 22 gener 2021

Últims detalls a les obres de l’avinguda Pozo Alcón, de Palafrugell

S’ha equipat l’espai amb aparells de salut, pistes de bitlles catalanes i instal·lat un dipòsit per aprofitar les aigües freàtiques pel reg de la vegetació de la plaça.

El més llegit

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

La Bisbal impulsa una campanya contra la presència d’excrements de gossos a la via pública

La presència d’excrements de gossos a la via pública de la Bisbal és una de les principals queixes ciutadanes. L’actitud insolidària dels propietaris que no recullen les defecacions dels seus gossos ja ha esdevingut un problema de convivència.
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Les obres de remodelació de l’avinguda Pozo Alcón ja estan pràcticament finalitzades. Amb aquesta actuació, s’ha enjardinat tota la rambla i s’ha remodelat l’espai, col·locant un banc continu que ha permès la reordenació de la zona de jocs infantils col·locant un paviment de cautxú. També s’han posat aparells d’exercicis per a la gent gran i s’han habilitat espais per a diferents usos, com pot ser el joc de bitlles catalanes.

Dins d’aquestes actuacions a l’avinguda Pozo Alcón, també s’han millorat els passos de vianants de la plaça, donant-los continuïtat. Aquests treballs s’han dut a terme en els tres passos de vianants que hi havia i a més s’ha col·locat un paviment dur de formigó que travessa tota la plaça. Al mateix temps s’ha instal·lat una xarxa de reg per a la nova jardineria, que es nodreix de l’aigua retinguda al dipòsit soterrat que s’ha instal·lat. Entre l’arbrat existent, s’han plantat arbusts que han permès l’eliminació de les pilones de formigó existents. Durant les obres, s’ha aprofitat per substituir els punts de llum de la plaça per llums de tipus Led.

Aprofitant la remodelació, també s’han fet canvis per reutilitzar les aigües freàtiques que actualment discorren per una canonada i que fins ara s’aboquen directament a la Riera de Vila-Seca. Així doncs, s’ha instal·lat un dipòsit de 25.000 litres per l’emmagatzematge amb unes bombes que permeten la càrrega dels vehicles de la neteja municipal i l’abastiment de la xarxa de reg de la plaça. El subministrament elèctric del bombeig es realitza a través de quatre plaques solars fotovoltaiques instal·lades sobre una pèrgola.

El conjunt de l’obra ha costat aproximadament 180.000€, provinents una part dels fons de Cooperació Econòmica de la Diputació i una altra part inclosa en el conjunt de Inversions Financerament Sostenibles que s’estan executant aquest any. L’obra es va iniciar a primers de juny i a data d’avui es troba pràcticament finalitzada.

 

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Només 31 famílies de Palamós reben ajudes per a l’habitatge

Dins del pla de xoc de mesures contra les conseqüències econòmiques de la Covid-19, hi havia una part destinada...

Altres notícies