Crònica d’Abel Espinosa (Ràdio Palamós)

El ‘sí’ va guanyar el referèndum d’autodeterminació a Palamós, que es va fer ahir diumenge. En la consulta hi van participar 6421 persones, al voltant del 50 per cent del cens electoral. L’escrutini de les paperetes dona com a resultat que 5.990 votants, un 93’3 per cent del final, es van decantar pel ‘sí’. El ‘no’ va tenir 341 suports, un 5’3 per cent. Els vots en blanc van ser 63, un 0’9 per cent, i els nuls 27, el 0’4 per cent del cens.

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig, va proclamar els resultats a la balconada de l’Ajuntament, davant gairebé un miler de persones que es van concentrar al carrer Major i els seus travessers. L’alcalde ha valorat així el resultat final de la votació.

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig ha admès que és potser el moment de més transcendència que ha viscut en la seva vida política.

La ciutadania de Palamós ha pogut votar en un total de vuit col·legis electorals que han anat tancant portes gradualment des de les sis de la tarda, per evitar una eventual acció policial que requisés les urnes plenes de paperetes.