El Consell de Ministres celebrat el divendres 21 de desembre a Barcelona va aprovar una nova llei de jubilació anticipada de policia local, segons informa el Diari de Girona. D’aquesta manera, Sant Feliu de Guíxols perdrà un de cada tres policies locals en els pròxims quatre anys.

Aquesta llei ja va entrar en vigor la setmana passada després que el Govern espanyol l’aprovés, i segons va informar el cos al diari gironí, “7 dels 36 agents que actualment formen la plantilla es retiraran acollint-se a la nova normativa”.

Amb aquesta legislació, els efectius que compleixin uns determinats requisits es podran prejubilar a partir dels 59 anys i podran adherir-s’hi de forma voluntària. Segons va explicar la portaveu del Govern espanyol després del Consell de Ministres, Isabel Celáa, només tindran l’opció de presentar-se aquells agents que acumulin 37 anys d’activitat laboral i un mínim de 15 anys cotitzats com a membres del cos. Per fer-ho, els agents hauran de comunicar-ho abans del 31 de gener de cada any, sinó no tindran l’oportunitat d’adherir-se a aquesta nova llei.

En el cas de Sant Feliu de Guíxols, el cos està format per 36 policies, dos administratius i una conserge. El fet que els treballadors puguin sol·licitar la prejubilació avançada ha posat en alerta la direcció de la policia del municipi. És per això, que s’estan adoptant mesures per evitar que el cos quedi amb un nombre molt reduït de treballadors i treballadores.

L’inspector cap de la Policia Local, Josep Miñarro Masagué, ha explicat al Diari de Girona que s’estan posant en marxa oposicions que sortiran el proper mes de febrer. De moment només es convoquen per ocupar tres places, però aquelles persones que superin la prova es quedaran a la borsa de treball per tal de substituir les baixes que es puguin ocasionar.

NOVES PLACES L’ANY 2019

De cara al proper any, s’està preparant un nou concurs-oposició per ocupar les places vacants que hi poden haver a la plantilla. “L’inspector va contemplar de manera «positiva» l’impacte que tindrà la nova legislació, que servirà per oferir noves places”, segons informa el Diari de Girona. El canvi serà progressiu, va insistir, ja que, dels set agents que demanaran la jubilació anticipada, tres estan de baixa i la resta estan efectuant tasques poc operatives, en declaracions en aquesta mateixa publicació.

La voluntat és poder incorporar gent jove al cos i dinamitzar el cos del servei. En paraules de l’inspector, “la incorporació de personal jove ha demostrat que és molt positiva i dinamitza la prestació al servei. Sempre tindrem policies veterans que aportaran la seva experiència i coneixements als nouvinguts”.