11.7 C
Pals
Dijous, 25 abril 2024
- Publicitat -

Un estudi comprovarà l’estat de la posidònia a Cala Montgó

L’entitat Submon durà a terme la revisió dels camps de boies de fondeig el proper 5 de setembre

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La propera setmana, Submon durà a terme la revisió dels camps de boies de fondeig de la Cala Montgó, ubicada dins el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, per tal d’identificar els blocs de formigó que estiguin integrats a les praderies de posidònia i valorar la seva extracció.
La posidònia (Posidonia oceanica) és una planta que forma boscos submarins i actua com a tal. És l’hàbitat submarí més important per la biodiversitat que representa i juga un paper clau com a regulador del canvi climàtic, per la seva capacitat de fixar CO2 al fons marí.

Cal destacar que la posidònia és una espècie protegida, tant en l’àmbit nacional com internacional, i està catalogada com a hàbitat d’interès prioritari per la Directiva Hàbitats.

Aquesta actuació s’emmarca en el projecte Boscos Submarins de SUBMON, que ha rebut el suport la campanya d’arrodoniment solidari per a conservar els boscos submarins del Mediterrani, promoguda per Bon Preu i Esclat i Worldcoo, que va tenir lloc durant el mes de juny. Aquest programa té com a objectius:
–      Conservar les praderies de posidònia del mar Mediterrani.
–      Assegurar la capacitat de la posidònia de producció d’oxigen y de fixació i retenció de carboni.
–      Garantir la conservació de les espècies que viuen a la posidònia.
Des de l’any 2008 SUBMON desenvolupa projectes per a millorar l’estat de conservació marina i per promoure un canvi en la relació de la societat amb el mar.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Xavier Cortadellas: “La història de la Bisbal va més enllà d’aquest municipi, és la història de la comarca”

Aquesta passada setmana es va presentar a l’arxiu comarcal del Baix Empordà el llibre ‘Història de la Bisbal. Retrat d’una vila cinccentista’ de Jordi Frigola d’Edicions Sidillà. L’autor ens va deixar a principis d’any, però d’aquest llibre en van parlar Santi Soler, Josep Matas, Carmen Marugán i Xavier Cortadellas. Per parlar-nos-en ens va visitar al Supermatí l'editor d'edicions Sidillà, Xavier Cortadellas.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -