17.8 C
Pals
Dilluns, 26 setembre 2022
- Publicitat -

Un Institut nou a Palafrugell i un programa Batxibac a Calonge

El Batxibac permet l’obtenció de la doble titulació, Batxillerat i Baccalauréat francès.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El curs escolar vinent, el Baix Empordà tindrà un Institut més, el Nou Institut de Palafrugell, que serà el tercer d’aquesta població, i un Institut-escola més, el Vila-Romà a Palamós. Els instituts escola tenen l’avantatge de reunir en un centre tota l’escolarització des dels 3 anys fins als 16, la qual cosa facilita el pas de la primària a la secundària.

Entre les novetats pel curs vinent, destaca el cicle formatiu de grau superior de gestió d’allotjaments turístics a l’Institut Baix Empordà a Palafrugell i la implementació del Batxibac a l’Institut Puig Cargol de Calonge.

Així doncs, el curs vinent l’alumnat de l’Institut Puig Cargol podrà cursar-hi el Batxibac. Aquest programa va néixer el 2008 d’un acord entre l’Estat espanyol i el francès i permet obtenir simultàniament el títol de Batxiller i el Diplôme du Baccalauréat francès.

Les assignatures són les pròpies del batxillerat a les quals s’afegeixen les matèries de Llengua, Literatura i Història franceses. A més, un terç de l’horari lectiu del batxillerat s’haurà de cursar en francès.

Així són molts els avantatges del programa Batxibac, sobre tot pels veïns de Calonge que viuen a prop de la frontera francesa: els alumnes que aproven obtenen la doble titulació del Batxillerat i del Baccalauréat i per tant tenen accés tant a les universitats franceses com a les catalanes i els queda convalidat automàticament el nivell B2 de francès.
La preinscripció per aquesta doble titulació es podrà realitzar del 27 de maig al 3 de juny i es podrà cursar tant en la modalitat de Ciències i Tecnologia com en la d’Humanitats i Ciències Socials.

L’Institut Puig Cargol serà el tercer al Baix Empordà a oferir aquest programa Batxibac, després de l’Institut Frederic Martí i Carreras de Palafrugell i l’Institut Ridaura de Castell-Platja d’Aro.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Post temporada

Venim d’una temporada absolutament increïble des del punt de vista de la restauració i hotels.  Els amos dels allotjaments...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -