24.1 C
Pals
Divendres, 27 novembre 2020

Un Institut nou a Palafrugell i un programa Batxibac a Calonge

El Batxibac permet l’obtenció de la doble titulació, Batxillerat i Baccalauréat francès.

El més llegit

Quina presència té el coronavirus a les aigües residuals del Baix Empordà?

Malgrat quan el coronavirus està a l'aigua residual probablement ja no és infecciós, les dades que es recullen poden donar una perspectiva de la situació del virus a la zona.

El TSJC conclou que Torroella de Montgrí va vulnerar la llibertat ideològica denegant el permís per a una carpa a C’s

Confirma la sentència del jutjat contenciós 1 de Girona i imposa 2.000 euros de costes processals a l'ajuntament

Palamós dona llum verda a la construcció d’un habitatge social cooperatiu

L'Ajuntament de Palamós i la cooperativa d'habitatge Sostre Cívic ja havien aprovat el febrer del 2019 un protocol per...

28.475 habitants del Baix Empordà només hi passen una temporada

Segons l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), el 2019 la població estacional del Baix Empordà va ser de 28.475 habitants,...
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

El curs escolar vinent, el Baix Empordà tindrà un Institut més, el Nou Institut de Palafrugell, que serà el tercer d’aquesta població, i un Institut-escola més, el Vila-Romà a Palamós. Els instituts escola tenen l’avantatge de reunir en un centre tota l’escolarització des dels 3 anys fins als 16, la qual cosa facilita el pas de la primària a la secundària.

Entre les novetats pel curs vinent, destaca el cicle formatiu de grau superior de gestió d’allotjaments turístics a l’Institut Baix Empordà a Palafrugell i la implementació del Batxibac a l’Institut Puig Cargol de Calonge.

Així doncs, el curs vinent l’alumnat de l’Institut Puig Cargol podrà cursar-hi el Batxibac. Aquest programa va néixer el 2008 d’un acord entre l’Estat espanyol i el francès i permet obtenir simultàniament el títol de Batxiller i el Diplôme du Baccalauréat francès.

Les assignatures són les pròpies del batxillerat a les quals s’afegeixen les matèries de Llengua, Literatura i Història franceses. A més, un terç de l’horari lectiu del batxillerat s’haurà de cursar en francès.

Així són molts els avantatges del programa Batxibac, sobre tot pels veïns de Calonge que viuen a prop de la frontera francesa: els alumnes que aproven obtenen la doble titulació del Batxillerat i del Baccalauréat i per tant tenen accés tant a les universitats franceses com a les catalanes i els queda convalidat automàticament el nivell B2 de francès.
La preinscripció per aquesta doble titulació es podrà realitzar del 27 de maig al 3 de juny i es podrà cursar tant en la modalitat de Ciències i Tecnologia com en la d’Humanitats i Ciències Socials.

L’Institut Puig Cargol serà el tercer al Baix Empordà a oferir aquest programa Batxibac, després de l’Institut Frederic Martí i Carreras de Palafrugell i l’Institut Ridaura de Castell-Platja d’Aro.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

La Generalitat incrementa l’aportació del PUOSC i destinarà 8,4MEUR al Baix Empordà fins al 2024

L'Alt Empordà concentra més d'un terç de la inversió seguit del Baix Empordà, el Gironès i el Ripollès

Agricultura invertirà 4,7 MEUR per revestir la resclosa de Colomers

El Departament ja ha destinat 80.000 euros per tapar les fuites del temporals i el desgast de la presa

‘Des del dia1’, el nou senzill dels 31FAM

Després del seu darrer èxit “Un plan B”, alegre i festiu, 31 FAM torna amb “Des del dia1” el 2on avançament del que serà el seu nou treball. Des del dia1 és un tema més pausat, més emotiu… Aquest 2020 ha estat un any diferent, trist, on hem estat tancats, sense festes i sense reunions…

Gertrudis i Doctor Prats estrenen nova versió de ‘No em dóna la gana’

Gertrudis i Doctor Prats, dues de les formacions més en forma de la música festiva actual, uneixen el seu talent per a regalar als seus seguidors una nova versió de “No em dóna la gana”, la cançó que dona títol al darrer disc dels de La Garriga. El resultat és un hit ballable, fresc i…

Maluks arriben amb ‘Me toca’ al costat de La Fúmiga

Aquest divendres ha arribat l’estrena de ‘Me toca’, que formarà part del primer disc de Maluks, una formació valenciana que combina el rap amb la música urbana i amb un missatge molt canyer i feminista. Produïda pel músic, DJ i productor bagenc Puxi, “Me toca” té una potent base electrònica de cadència dancehall i metalls…

Altres notícies