14.3 C
Pals
Dimarts, 5 març 2024
- Publicitat -

Un jutjat obliga a l’Ajuntament de la Bisbal a penjar la bandera espanyola

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Una sentència del Contenciós número 3 de Girona condemna el consistori per incompliment continuat de la legislació vigent, perquè la bandera espanyola fa anys que no oneja a la façana de l’Ajuntament. La jutgessa del cas insta l’equip de govern a complir la llei.

L’origen del litigi es remunta al desembre del 2015, quan la Delegació de l’Estat a Catalunya va portar l’Ajuntament de la Bisbal als jutjats perquè incomplia la Llei de banderes, de 1981, en no penjar la bandera espanyola. El consistori va presentar al·legacions davant del contenciós, però el jutjat les rebutja totes, basant-se en jurisprudència existent. La jutgessa apel·la a resolucions del Tribunal Suprem en relació a l’habitual conflicte de banderes al País Basc, algunes de les quals de fa més de deu anys. La sentència, a més, sosté que la bandera d’Espanya simbolitza la nació i que ha d’onejar  a l’exterior i ocupar el lloc preferent a l’interior dels edificis de l’Administració, sigui central, autonòmica, provincial o municipal. El govern municipal, integrat per ERC, la CUP i ICV, presentarà recurs.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Guia Repsol 2024 reconeix amb un Sol el restaurant SAÓ by Vicenç Fajardo

Han estat 12 restaurants a Catalunya, entre els quals el SAÓ de Vicenç Fajardo, els que han obtingut un Sol de la Guia Repsol per primer cop.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -