20.7 C
Pals
Diumenge, 1 octubre 2023
- Publicitat -

Un policia de Begur és readmès per la sentència d’una jutgessa

Després de suspendre la part pràctica, la jutgessa ha determinat la seva readmissió en prevaldre un informe positiu d'un caporal

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Segons ha avançat el Diari de Girona, un agent de la Policia Local de Begur ha estat readmès com a funcionari de carrera tot i obtenir un informe negatiu de les pràctiques per part del cap de Policia Local. Ho ha aconseguit per via judicial, ja que l’agent havia obtingut una valoració positiva per part d’un caporal.

L’any 2019 es van obrir cinc places de Policia Local a Begur, a les quals l’agent, que duia treballant al cos com a interí des del 2009, s’hi va presentar. En aquell període de temps no havia rebut mai cap queixa ni se li havia obert cap expedient.

Segons la jutgessa de Contenció Administratiu número 1 de Girona, “no es pot tenir en compte en la valoració el període de pràctiques”. D’aquesta forma, preval l’experiència prèvia al cos valorada pel caporal.

L’agent ha al·legat que mai va tenir la sensació d’haver estat avaluat, ja que no se li va fer cap entrevista i tampoc va rebre informació sobre com anaven les pràctiques. D’altra banda, la part demandada ha explicat que el juliol de 2021, “el cap de Policia va dir-li que tenia aquestes pràctiques suspeses, ja que s’havia assabentat que temps enrere s’havia apuntat a un curs d’oposició per a una altra Policia Local i això suposava que volia marxar de Begur i, per tant, la seva carrera com a policia havia acabat”.

L’agent va presentar una recusació contra el cap de Policia per la seva “falta d’imparcialitat i enemistat manifesta.” Amb aquesta sentència l’agent recupera de forma retroactiva les mensualitats no percebudes durant el procés judicial. Ara l’afectat ja s’ha reincorporat com a funcionari de carrera a la comissaria de Begur.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -