22.6 C
Pals
Dissabte, 28 maig 2022
- Publicitat -

Una dotzena de persones participen a la reunió sobre la cessió d’habitatges per acollir persones refugiades d’Ucraïna

L’objectiu davant l’extrema emergència passa per la necessitat immediata de comptar amb espais on els refugiats puguin estar a curt i mitjà termini

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
[rt_reading_time label="Temps de lectura:" postfix="minuts" postfix_singular="minut"]
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Una dotzena de persones van participar ahir, a la reunió que va convocar l’Ajuntament de Palafrugell per tal de posar habitatges a disposició dels refugiats arribats d’Ucraïna.

L’objectiu principal davant l’extrema emergència que ha provocat l’atac a Ucraïna passa per la necessitat immediata de comptar amb espais on els refugiats puguin estar a curt i mitjà termini. En aquests moments, ja hi ha unitats familiars que han arribat provinents del país ucraïnès i se n’esperen més al llarg de les properes setmanes.

L’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, va destacar que “cal agrair l’esforç voluntari de la gent per estar al costat de les famílies que ho passen malament degut a la guerra i s’han vist obligades a marxar del seu país”. Així mateix, també agraïa a la gent, les associacions i entitats del municipi que han col·laborat amb altres elements com menjar o roba, així com va expressar que tothom que desitgi participar d’alguna manera altruista pot acostar-se a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC), on l’informaran degudament de quins passos cal seguir.

Aquesta era una crida per a tota aquella població del municipi que disposi d’espai als seus habitatges o que, en determinats casos, pugui posar a disposició de les entitats i les administracions habitatges per acollir persones refugiades de la guerra.

Tot i això, les persones que, per qualsevol raó, no van poder assistir a la reunió però tinguin capacitat per ajudar en aquest sentit, es poden adreçar a l’OAC on se’ls hi recollirà les dades i se’ls informarà de forma concreta.

Informació centralitzada a l’OAC
D’altra banda, entre les accions que està duent a terme l’Ajuntament de Palafrugell, l’OAC (Oficina d’Atenció a la Ciutadania) compta amb un punt d’informació sobre els temes relacionats amb l’ajuda a Ucraïna.

La informació és divideix en cinc àrees d’actuació diferenciades:

Habitatge
L’OAC recull les dades de persones, que voluntàriament, posin habitatges a disposició dels refugiats.

Informació per a la persona voluntària:
•    L’acolliment  en un habitatge sencer o en habitacions és per temps il·limitat, això dependrà de la família que s’aculli. No és pot delimitar el temps.
•    Una vegada recollida les dades per part de l’OAC es passaran les dades a Creu Roja, que són els encarregats de gestionar els habitatges.

Acollida de famílies
Les persones que vulguin acollir famílies s’han de posar en contacte amb Creu Roja, entitat que gestiona a nivell nacional l’acollida de nuclis familiars.

Acollida de menors: Per ser família d’acollida de menors s’han de posar en contacte al número de telèfon 116 111 o a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., una vegada emplenat un formulari amb totes les dades, la DGAIA es posarà en contacte amb la família per concretar l’acollida.

Ajuda econòmica
L’Ajuntament de Palafrugell, en la línia que estableixen la majoria d’organitzacions internacionals, informa que  la forma més efectiva de canalitzar l’ajuda és fent aportacions econòmiques a les entitats que ja treballen sobre el terreny.

La llista de les ONG es pot trobar a:  http://cooperaciocatalana.gencat.cat/ca/que-fem/accio-humanitaria/ucraina/

L’Ajuntament, en cap cas, no habilitarà cap recollida d’aportacions econòmiques. Tot i això, des de l’OAC s’ajudarà a les persones que vulguin a fer les aportacions per via telemàtica a l’ONG que triïn.

Voluntariat
A través de la plataforma VIP Palafrugell qualsevol persona del municipi de Palafrugell podrà apuntar-se com a voluntariat en les diferents crides que es facin.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -