9.6 C
Pals
Dissabte, 1 abril 2023
- Publicitat -

Una pujada del 32% als pressupostos de Calonge i Sant Antoni

Els pressupostos s'aprovaran avui en el ple municipal

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Ple de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni vota avui l’aprovació dels Pressupostos Municipals del 2022. El consistori proposa els pressupostos més alts de la història del municipi. El creixement d’aquests pressupostos és del 32%. El total dels pressupostos és de 27.730.500 €.

Les inversions seran de gairebé 6 milions d’euros. Es multipliquen en gran mesura respecte els pressupostos del 2021, on s’hi van destinar 600.000 €. Les inversions es divideixen en tres eixos: la sostenibilitat, la transformació urbana i la innovació. L’alcalde del municipi, Jordi Soler, ha explicat a Ràdio Palamós que considera els pressupostos ambiciosos i transformadors.

Projectes de sostenibilitat

La inversió relativa a la sostenibilitat i el medi ambient busca complir els objectius de la millora de la recollida selectiva de residus i la reducció del consum energètic. Per millorar la recollida de residus, es construirà la nova deixalleria que es traslladarà a un terreny municipal. En el segon cas, se substituiran 5.000 lluminàries del municipi. A més es substituiran per làmpades de tecnologia led. Amb aquesta inversió es permetrà reduir un 40% el consum d’enllumenat.

El Pressupost del 2022 també preveu una aprotació al consistori de 66.500 € al Consorci de les Vies Verdes de Girona per desenvolupar la via verda que ha d’enllaçar Sant Antoni amb Platja d’Aro. També s’ha previst part del pressupost per instal·lar plaques solars als edificis municipals.

Urbanisme

Calonge i Sant Antoni pretén iniciar una transformació urbana emmarcada en els pressupostos del 2022. Es vol reurbanitzar la plaça Catalunya de Sant Antoni i l’avinguda Costa Brava per convertir-los en un espai públic central amb prioritat pels vianants i millor connexió al mar.

A Calonge la reurbanització se centrarà en el centre històric i la rehabilitació del castell per convertir-lo en el Centre d’Intrepretació de les Gavarres. També s’implusarà el projecte que ha de permetre renovar l’espai al costat de la Sala Fontova i millorar l’accés a la Plaça Major. També s’inclou en aquest apartat, l’adquisició d’un edifici amb 21 pisos a l’Avinguda Unió per destinar-lo a vivendes per a joves. També en aquest eix de transformació urbana s’inclou una partida per impulsar el projecte “Calonge poble de llibres”.

Innovació

En aquest apartat s’inclouen les inversions de rehabilitació i tecnificació del Cercle Calongí. També es volen adquirir diverses eines Smart City, nou programari, i la instal·lació de 300 càmeres i dispositius de monitorització per millorar la gestió de la mobilitat, la seguretat i l’aparcament. El pressupost del 2022 també preveu una partida de 150.000 € per invertir en edificis municipals i escoles.

Els pressupostos

El pressupost corrent tindrà un creixement del 4,34%. Aquest s’obté amb l’increment d’un 2,20% de l’Impost de Bens Immobles (IBI). També s’actualitza l’impost sobre vehicles de tracció mecànica, tornant-lo a situar en valors del 2020. L’increment d’ingressos també te per objectiu poder fer front al previsible augment d’un 2% de les retribucions del personal.

La taxa de recollida i tractament d’escombraries s’incrementarà en un 2’92%. Això es deu a una modificació del contracte que permetrà l’increment de personal per contemplar les rutes de recollida del servei porta a porta. A més, a Sant Antoni es vol incrementar la recollida d’orgànica amb un dia més a totes les zones del municipi.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -