9.4 C
Pals
Dilluns, 27 març 2023
- Publicitat -

Una referencia cultural

Miquel Curanta
Miquel Curanta
Sóc de Pals.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El diumenge es va acabar la 29a. edició del Mercat de Música Viva de Vic, amb un rècord d’assistència de profesionals i amb molt bones xifres de públic. Des del dimecres, tots els implicats en la creació, exhibició, producció o distribució de música en directe, van passar per la capital d’Osona i a banda dela repercussió que ha tingut en l’àmbit professional, els concerts que s’han fet per al gran públic als diferents espais, els escenaris instal·lats als carrers i la programació als bars de la zona, han tingut l’èxit que ja va sent habitual.

I perquè us parlo d’això? Doncs perquè ja fa molts anys, que a Osona s’hi couen els principals protagonistes de l’escena musical catalana. D’allà en són els Txarango, els Catarres, els Obeses, els Oques grasses, etc… però també en són La iaia, la Paula Valls,la Núria Graham i tants d’altres que no només funcionen com a artistes, sinó que viuen la música des de la quotidianitat del dia a dia.

A Vic també hi ha l’Atlàntida. Un teatre amb diverses sales absolutament versàtils, que poden acollir un concert de rock o un cicle de concerts clàssics, com poden acollir un espectacle de teatre del Teatre Nacional o uns pastorets. L’Atlàntida també té sales d’assaig, espais d’enregistrament, tallers on formar tècnics de llum i sò, etc… I ja posats, a Torelló hi ha el Teatre Cirvinànum que té una programació digníssima o el Moscou: Una sala de concerts que programa amb èxit notable. També a Manlleu a Tona, etc…

I encara de nou, per què us parlo d’això? Doncs perquè miro amb enveja sana com des de fa molts anys, a Vic es té en compte la cultura com a eina de formació, de coesió social i també, perquè no, d’entreteniment. Perquè allà es planteja la cultura com una opció estratègica i s’hi dediquen recursos per tal que la cultura sigui valorada per sí mateixa i no com a complement d’unes jornades de shopping.

I és per aquest motiu, que a Osona, a més de botiguers, pagesos, cambrers, arquitectes o advocats, també hi ha una gran concentració de músics, d’actors, de tècnics de llums i so i és per això que no necessiten un festival d’estiu per distreure’s, perquè durant tot l’any poden veure espectacles de qualitat per a tots els gustos i és per això que ens fan enveja i és també per això que el Mercat de Música Viva segueix molt viu gairebé 30 anys després i és per això que quan miro l’oferta cultural de casa nostra en temporada baixa, especialment en aquells pobles que n’haurien de ser el motor, em poso les mans al cap.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Isidre Tenas és l’alcaldable a Palafrugell amb Som Gent de Poble

Tot i el canvi d'alcaldable, Som Gent del Poble ha assegurat que manté la seva identitat
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -