12 C
Pals
Dissabte, 23 gener 2021

Una sentència reconeix com a accident laboral l’ictus que va patir una administrativa de Palafrugell quan teletreballava

La resolució pionera recull que "no es pot excloure" que el volum de feina fos un factor desencadenant de la malaltia

El més llegit

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.

Crearan nous espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes de la Bisbal d’Empordà

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà posarà en marxa un nou projecte de pacificació de l’entorn del Carrer Ample, al nucli antic. Una de les actuacions més destacades és la creació d’espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Una sentència pionera del Jutjat Social 3 de Girona reconeix com a accident laboral un ictus isquèmic que va patir una auxiliar administrativa de l’Ajuntament de Palafrugell mentre feia teletreball. La resolució conclou que, durant el confinament, la treballadora va assumir una càrrega de feina superior a l’habitual que la sotmetre a un “clima d’estrès i ansietat”. Per això, la sentència exposa que “no es pot excloure de manera clara i determinant que el desenvolupament de la feina fos un factor desencadenant”. El jutjat estima íntegrament la demanda interposada per Labortrafic en nom de la treballadora i condemna Activa Mutua 2008 a assumir les prestacions derivades durant el període d’incapacitat temporal.
La treballadora, de la mà de l’advocat Rubén Gómez de Labortrafic, va interposar una demanda contra l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS), la Tresoreria General de la Seguretat Social, Activa Mutua 2008 i l’Ajuntament de Palafrugell. Segons recull la sentència, l’auxiliar administrativa de l’àrea de serveis socials va patir un ictus isquèmic d’etiologia cardioembòlica el 14 de maig passat, mentre feia teletreball.

La treballadora va estar de baixa i, tot i que l’Ajuntament va sol·licitar a Activa Mutua 2008 la prestació de l’assistència sanitària, l’entitat “no va acceptar la contingència” perquè considerava que no era un accident de treball.

La sentència conclou que “no es pot excloure de manera clara i determinant que el desenvolupament de la feina fos un factor desencadenant” de l’ictus que va patir la demandant. La resolució assenyala que, durant el confinament, la treballadora va assumir més càrrega de feina. En concret, com a tècnica a l’oficina d’habitatge, es va encarregar de l’atenció telefònica i de gestionar les trucades que entraven, una tasca que “no feia de manera habitual”.

El jutjat subratlla que el dia abans de patir l’ictus, l’auxiliar va gestionar fins a 45 correus electrònics i va atendre també 45 trucades, una xifra “major” a la que consta a la resta de registres aportats a la causa. Per aquest motiu, la sentència assenyala que “no s’ha provat que l’ictus que va patir no tingués res a veure amb la feina realitzada”.

Per això, el jutjat estima íntegrament la demana interposada per l’auxiliar administrativa i condemna Activa Mutua 2008, que és la que té contractada l’ajuntament, a assumir les prestacions derivades de la incapacitat temporal de la treballadora.

La sentència no és ferma i es pot recórrer interposant recurs a la sala social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

 

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Unió d’empresaris de la Costa Brava s’uneixen al “Sense PIMES no hi ha futur”

La PIMEC va presentar aquest dimecres la campanya “Sense Pimes i autònoms no hi ha futur”, per denunciar l’impacte...

Altres notícies