14.9 C
Pals
Diumenge, 16 juny 2024
- Publicitat -

Una vintena de propostes per descobrir el patrimoni cultural

El programa de visites guiades dels espais naturals de l'Alt i el Baix Empordà té en compte la celebració de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Més d’una vintena de sortides per descobrir el patrimoni cultural empordanès. Aquesta és la proposta dels espais naturals de l’Alt i el Baix Empordà per a aquest 2018, amb la col·laboració dels consells comarcals. El programa d’activitats comença aquest diumenge amb una visita als Estanys de la Jonquera i la ruta megalítica que els envolta, a càrrec del Part Natural d’Interès Nacional de l’Albera. Són sortides guiades, gratuïtes i amb diferents nivells de dificultat. El programa l’integren vint-i-dues sortides, en diumenge i dies festius, distribuïdes entre la primavera i la tardor. Les places són limitades i per això es recomana trucar amb antelació per reservar lloc. Enguany, els espais naturals empordanesos han elaborat un programa de sortides que se centra en el patrimoni cultural, amb motiu de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural. 

Pel període de primavera, de març a juny, s’han programat visites, rutes i activitats a l’entorn del paratge de Tudela, els paisatges de Víctor Català, el patrimoni de les Salines, les plantes del riu Daró, el camí d’Empúries, les vores del riu Orlina, el patrimoni de Cabanelles i l’entorn de Romanyà i la cova d’en Daina, entre d’altres. L’activitat s’atura a l’estiu i es reprèn a la tardor. Des del 16 de setembre fins al 9 de desembre, les sortides guiades portaran els visitants a un recorregut pel patrimoni de pedra seca del Montgrí, la posidònia i les roques del cap de Creus, el paisatge de Castellbarri (Calonge), el rec del Molí i la Farinera de Castelló d’Empúries, les basses militars del Montgrí, les rieres de Cistella i Vilaritg, el puig Montclar de l’Ardenya i els boscos de Requesens, entre d’altres. 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -