8.8 C
Pals
Dimecres, 24 abril 2024
- Publicitat -

Un veí de Sant Feliu denuncia un club de fumadors de marihuana i la “inacció” de l’Ajuntament

Assegura que el fum de la marihuana es filtra dins de casa seva i que l’associació es nega a tancar el local il·legal, mentre que l’Ajuntament s’ha “cobert les esquenes”

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Un veí de Sant Feliu denuncia un club de fumadors de marihuana i la “inacció” de l’Ajuntament
Loading
/

A la travessia Barcelona número 18 baixos de Sant Feliu de Guíxols hi ha una associació d’autoconsum de cànnabis. El 27 de novembre del 2014, es va tramitar la inscripció de l’entitat al Registre d’Entitats Municipals. Anys més tard, Manel Pons propietari d’un dels pisos ha denunciat que es filtra fum de marihuana a casa seva i que l’Ajuntament només ha fet els tràmits administratius per cobrir-se les esquenes. Pons ha explicat a Ràdio Capital que des de l’associació d’autocultiu per al consum controlat de cànnabis Maria i Juana, no es vol tancar el local per adequar-lo a l’activitat.

Després de perdre uns llogaters per la filtració del fum de marihuana, Manel Pons va tornar al seu pis l’any 2018 amb la seva dona i una filla, ara, de vuit mesos. Des d’aleshores ha presentat instàncies genèriques i denúncies a la Policia Local en referència al local. Primer, es va avisar a l’administrador de la finca per deixar el local arreglat i que hi hagués una sortida de fums adient; sense gaire èxit. Malgrat les demandes escrites, la filtració del fum de marihuana segueix. Durant els tràmits es va descobrir que el local no tenia cap permís tot i fer cinc anys que estava en marxa. Així ho ha explicat Manel Pons a Ràdio Capital.

El veí de Sant Feliu de Guíxols afectat pel club de cànnabis ha explicat que durant aquests mesos, ha pogut parlar amb el tècnic de l’Ajuntament i amb Carles Motas, alcalde del municipi. El problema però és la inacció per part del consistori com ha explicat el veí ganxó. En una entrevista a Ràdio Capital ha destacat que després de presentar una instància, i que passessin dos mesos, va tornar al consistori. Allà va veure com la seva instància encara no havia estat tramitada tot i el temps que portava esperant. És cert però, que Pons ha volgut mostrar l’interès del batlle de Sant Feliu quan va firmar un decret d’alcaldia. L’últim, del 28 de febrer d’enguany demanant el cessament immediat de l’activitat. Com també ordenar la suspensió cautelar a les subministradores del servei d’aigua i llum del local.

 

Fragment del decret d'alcaldia firmat per Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols en referència al local de fumadors de marihuana
Fragment del decret d’alcaldia firmat per Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols en referència al local de fumadors de marihuana

Tot i això, des de l’associació han fet arribar una carta a l’alcalde que assegura que “el requeriment pel cessament de les activitats al local social és un tancament de facto de l’associació”. El president de l’entitat, Gustavo Marcelo, defensa que el local és un “element consubstancial” a l’associació i al dret fonamental d’associació. És per això que l’entitat necessita el local per poder existir. Una associació que només necessita la comunicació prèvia de l’activitat, i no una llicència com explica la llei administrativa. Per aquest mateix motiu, Marcelo demana que es retiri el decret d’alcaldia i que se segueixi permetent l’activitat.

Petició del propietari del local de cultiu de marihuana a l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols
Petició del propietari del local de cultiu de marihuana a l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols

El decret d’alcaldia també limitava el permís d’obres que tenia el local. De fet, donaven dos mesos a l’entitat per poder presentar “la documentació oportuna per a la regularització administrativa de les obres i de l’activitat desenvolupada”. Tot i això, l’associació va demanar una ampliació d’aquest termini sense l’aprovació per part del govern municipal. A diferència del consistori, a l’entitat asseguren que “no s’ha alterat cap realitat física”. Gustavo Marcelo defensa a Carles Motas que hi ha voluntat de fer una eficaç sortida de fums però cal l’aprovació de la comunitat de veïns de Travessia de la Barceloneta 18. Manel Pons, veí afectat per la filtració de fum a marihuana a Sant Feliu de Guíxols.

A partir d’ara, després de presentar les instàncies genèriques a l’Ajuntament i la falta d’acció del consistori, Manel Pons ha assistit al Síndic de Greuges. Demanant la intervenció del síndic perquè assegura que el procediment iniciat amb el consistori, “s’allarga en el temps per interessos polítics”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Dídac Garcia: “Estic orgullós perquè als municipis del Baix Empordà es continua practicant el patinatge i l’hoquei patins”

Al programa de "Veus de l'Empordà" d'avui hem conegut a en Dídac Garcia, l'entrenador de 88 anys que va...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -