25.3 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

Ventura Puig: “Les rebaixes van bé, però no per tirar coets com antigament”

Palamós acollirà una nova edició de la Fira Forastoc, el pròxim 4 de març. Amb el lema “embalar l’hivern”, els comerços del municipi es preparen per omplir de gent els carrers del nucli antic de Palamós. Per avançar-nos alguns detalls de la fira d’engany ens visita al Supermatí el gerent de l’associació pel Foment Empresarial del Comerç i Turisme de Palamós, Ventura Puig.

Després de carnaval, FECOTUR ha organitzat una fira de rebaixes amb entre 35 i 40 establiments participants principalment del sector de la moda, però també hi haurà de l’alimentació i la decoració. Com diu el gerent, el nom “embalar l’hivern” ve de l’activitat de les botigues de guardar i posar la roba en caixes un cop acabada una temporada. Per això, busquen un primer cap de setmana de mes abans del canvi de temporada per celebrar la fira.

També, explica que la gent que compri durant la Fira Forastoc, l’obsequiaran amb un val per anar a fer una xocolata desfeta. A més, dins el circuit hi haurà un espai de ludoteca gratuït per la mainada.

Actualment, durant tot l’any hi ha rebaixes i “el client ja no entra a la botiga”, i amb la fira volen recordar les botigues al carrer com antigament. A més, és un dels sectors més tocats amb la guerra Ucraïna, Internet, la inflació, etc. “La gent ha anat comprant menys i perjudica el comerç.”

També, per tal com està la situació i altres raons, les noves generacions no volen agafar el relleu, ni tampoc un poden continuar un negoci familiar.

Ara bé, Ventura recorda: “Tenim la sort que estem en una ubicació perfecta” amb una població pesquera, un sector de la gastronomia referent i això ajuda al comerç. Per tant, la viabilitat del comerç no és dolenta i el temps és favorable. Ha acabat l’entrevista comentant les pròximes activitats que faran:

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios