24.1 C
Pals
Dimarts, 20 octubre 2020

VerdCel llança ‘Tinc un amic’ i Verkami SOS

El més llegit

Una empresa empordanesa dissenya una web gratuïta per a bars i restaurants perquè venguin en línia menjar per emportar

Creativa Online ja va fer aquest servei desinteressat al comerç en la primera onada de la pandèmia

COVID-19 al Baix Empordà, segona comarca amb la taxa de PCR positives més alta de tot Catalunya

La situació del coronavirus al Baix Empordà empitjora després que la comarca tingui una de cada cinc PCR positiva i Palafrugell sigui el segon municipi de Catalunya amb risc de rebrot més alt

Ecologistes i pagesos s’oposen a la variant de Torroella

Sostenen que el futur pont sobre el Ter trinxarà la plana agrícola i tan sols traurà un 10% del trànsit cap a l'Estartit

La Policia Local de Palamós i els Mossos d’Esquadra posen prop de 50 denúncies a grups de joves per fer ‘botellón’

Els agents van localitzar grups de cinquanta persones consumint alcohol i sense mantenir distàncies a la Platja Gran
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

VerdCel, proposta de cançó d’autor, ha llançat una nova peça i vídeo del projecte SOS, un treball que està fent-se des del confinament i la distància, que ara emprèn una nova ‘fase’ en què ha obert una campanya de micro-mecenatge per poder fer realitat aquest treball en format Llibre-CD.

“Respecte al títol, ‘Tinc un amic’, és per aquella frase que se sol dir per demanar consell sobre alguna cosa quan no volem que se’ns hi relaciona: ‘Tinc un amic que vol saber, però, ep, no és per a mi, no, i ara?’.
Sovint aquest amic ‘imaginari’ sobre el que projectem certes coses, és la nostra consciència. Però ‘els de sempre’ (com cantàvem a ‘Com-moure l’esfera’) també podem desobeir governs i lleis injustes, a corporacions pernicioses, i d’una vegada ‘obeir la consciència’ per anar guanyant espais d’empoderament.

Aquesta cançó al disc ressona amb més força en escoltar la frase: ‘No tornarem a la normalitat perquè la normalitat era el problema’.

Si l’anterior cançó, ‘Com-moure l’esfera’, es centrava més en l’ecologia, el consum responsable, l’agricultura ecològica, etc. i tenia com tema secundari el sistema econòmic i la consciència de classes, aquesta parla més del sistema econòmic, del paper de les persones i els col·lectius (el poble) davant d’això: possibles contradiccions (‘el capitalisme en si, el capital en mi’), pensar i actuar per canviar les coses, i connectat a les conseqüències del mateix sistema, parla de la manca d’ecologia real (cimeres del clima sense compromís real per part dels països), de la deriva globalitzadora sostingudament destructiva (‘algun Donald Trump amb el botó roig a les mans’) vs la sostenibilitat planetària .

Aquest amic ens canta de forma enèrgica i decidida que ‘El sistema és la crisi i la crisi és el tauler’ (de joc per als poderosos), on no mana el poble (democràcia), sinó els diners (plutocràcia)’.

I retornem al que seria tornada de cançó. Del capitalisme en si i en mi, com dues parts del mateix.

Cal ser-ne conscient per poder començar a capgirar veritablement les coses: ‘frenar el pas que portàvem, mirar de cuidar l’habitacle’ – un planeta habitable i durador – i mirar de cuidar-nos entre humans – fer un món molt més just”.

I és que Tinc un amic s’engloba en el projecte urgent SOS, el qual ha anat creixent dia rere dia. Des de l’aïllament, el procés ha estat totalment diferent en la creació respecte els treballs habituals. També ha estat atípica la manera de donar-lo a conèixer. Com explica Alfons: “La finalitat de la primera ‘fase’ més immediata i virtual ha estat la d’acompanyar els seguidors i que també elles i ells, veient i escoltant els vídeos i les cançons publicades, ens feren companyia des del confinament.

En aquesta nova i segona fase, tothom pot entrar a formar part del projecte i finalitzar els processos oberts, participant d’aquesta campanya de crowdfunding, per a possibilitar la seua forma física i definitiva en Llibre-CD”.

L’entrada VerdCel llança ‘Tinc un amic’ i Verkami SOS ha aparegut primer a Primera Fila.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Constitueixen la Taula per a la Reactivació Econòmica i Social de les comarques gironines per la crisi de la covid-19

L'espai busca "minimitzar-ne" els efectes i impulsar accions conjuntes per al desenvolupament econòmic

L’hospital de Palamós anul·la les operacions demorables a “pacients fràgils” per afrontar la segona onada de COVID-19

El SSIBE ajorna algunes proves a primària i a consultes externes i suspèn els ingressos temporals a Palamós Gent Gran

La memòria històrica al centre del ple de la Diputació de Girona

Al ple de la Diputació de Girona d’avui dimarts, el grup socialista presentarà una moció per impulsar la memòria històrica. Segons Nació Digital de Girona,...

El Consell Comarcal aprova projectes socials per als col·lectius més vulnerables

El ple del Consell Comarcal celebrat ahir  dilluns va aprovar nous projectes socials per als col·lectius vulnerables i va actualitzar algunes ordenances fiscals que...

COVID-19 al Baix Empordà, segona comarca amb la taxa de PCR positives més alta de tot Catalunya

La situació del coronavirus al Baix Empordà empitjora després que la comarca tingui una de cada cinc PCR positiva i Palafrugell sigui el segon municipi de Catalunya amb risc de rebrot més alt

Altres notícies