18.5 C
Pals
Dijous, 21 octubre 2021
- Publicitat -

Verges formarà part de l’Associació de Municipis per l’Energia pública

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Aquest dilluns, 20 de juliol, es va presentar en roda de premsa la creació de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP) de la qual Verges en formarà part amb la voluntat d’incidir i apostar per la municipalització de la gestió de l’energia als municipis.

L’objectiu d’aquest organisme és crear una xarxa de municipis per poder influir en la regulació del sistema energètic elèctric. D’aquesta manera, la voluntat de l’associació consistirà en difondre i promoure la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica, així com donar suport desenvolupar accions per impulsar una transició cap a un model energètic «just, democràtic i sostenible».

Per tal d’aconseguir els seus propòsits, l’AMEP organitzarà jornades, seminaris i cursos per debatre sobre aquesta qüestió, que comptaran amb la participació dels municipis i entitats nacionals, estatals i internacionals. També està previst crear un centre de recursos o base documental d’experiències, iniciatives i estudis. A més, aquesta associació, també oferirà un servei d’assessorament tècnic i assistència jurídica i administrativa per aquells municipis que vulguin evolucionar cap a una gestió pública de l’energia elèctrica.

Un total de 47 municipis i 2 entitats de Catalunya ja s’han adherit a la iniciativa, mitjançant la signatura d’un Protocol que regula el marc de col·laboració que donarà pas a la constitució de l’AMEP. Aquesta entitat està oberta a la incorporació de nous municipis, noves entitats públiques, sectors acadèmics i societat civil organitzada.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Castell-Platja d’Aro apuja la taxa de residus

L'ajuntament de Castell-Platja d'Aro aprova les ordenances fiscals pel proper 2022
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -