28.1 C
Pals
Dilluns, 15 juliol 2024
- Publicitat -

L’església de Verges tindrà el vitrall que Rafael Masó va dissenyar el 1925

El 29 de juny es presentarà a la Sala Polivalent de Verges un projecte per realitzar un vitrall dedicat a Sant Pere Apòstol, dissenyat per Rafael Masó. Després de la presentació, es farà una visita a l'església de Verges. El projecte, coordinat per Salvador Vega, Marta Geli i Clara Silvestre, busca finançament per commemorar el centenari de la remodelació de Masó el 2025.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El pròxim dia 29 de juny, diada de Sant Pere, es presentarà a la Sala Polivalent de Verges a les 11 hores el projecte per realitzar un vitrall dedicat a Sant Pere Apòstol, dissenyat per Rafael Masó però mai realitzat.

Després de la presentació, es farà una visita a l’església de Verges per veure el finestral de la nau on es col·locarà el vitrall i les altres intervencions que Masó va fer-hi el 1925. El grup promotor té la intenció de fer coincidir la col·locació del vitrall amb el centenari de la remodelació de Masó el 2025.

El projecte està coordinat per l’historiador Salvador Vega, la filòloga Marta Geli i la historiadora de l’art Clara Silvestre, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Verges, la parròquia de Verges, el Bisbat, el taller de vitralls Can Pinyonaire i la Fundació Rafael Masó.

A l’exposició “Una llum noucentista: els vitralls de Masó” celebrada a la Casa Masó el 2022, la historiadora de l’art Núria Gil va revelar que en el projecte de Masó per a la remodelació de l’església de Sant Julià i Santa Bassilissa de Verges (1924-1925) hi ha tres dibuixos de vitralls no realitzats per als finestrals laterals de la nau. Un representa Sant Joan Baptista, i els altres dos, Sant Pere. Un dels dedicats a Sant Pere és una pintura a mida real del vitrall, cosa que permet conèixer els colors dels vidres i la composició prevista per l’arquitecte. Aquesta pintura, coneguda com a cartró, és el model a escala real que l’artista lliura al vitraller per a la realització del vitrall emplomat. A partir d’aquest cartró, la vitrallera Anna Santolària, del taller de vitralls Can Pinyonaire de Girona, ha elaborat una proposta de com seria el vitrall final. El cartró va ser donat per Nausica Masó, neta de l’arquitecte, a la Fundació Rafael Masó.

Amb aquest acte de presentació, els promotors volen donar a conèixer el projecte, fomentar el coneixement de l’obra de Masó a l’església de Verges i trobar el finançament necessari per fer realitat el vitrall de Sant Pere. Masó va dissenyar molts vitralls al llarg de la seva carrera, però els de l’església de Verges semblen ser els únics per a un edifici religiós. Dels tres vitralls projectats, només es va realitzar la gran rosassa de la façana, dedicada a la Santíssima Trinitat. A més dels vitralls, Masó va reformar i restaurar l’interior de l’església amb esgrafiats que decoren les arestes de les voltes i altres elements ornamentals en pedra i ceràmica.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La nova deixalleria de Palamós amplia el seu horari d’atenció al públic

A partir d'ara, aquest servei romandrà obert al públic fins a les 19 h els dimecres i dissabtes, augmentant en dues hores l'horari de la instal·lació en aquests dies, amb l'objectiu de fomentar un major ús de la deixalleria.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -