Victòria convincent del Girona en l’estrena a casa

Montilivi va poder celebrar un primer triomf a la Lliga, i sobretot va poder gaudir d’un joc valent i sense complexos del seu equip

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El tècnic Míchel ho va subratllar després de la derrota per la mínima a Mestalla, en la jornada inaugural de la setmana passada: la seva aposta és la de sortir jugant la pilota des del darrera, intentant tenir paciència a través de la possessió.

Ahir l’equip va seguir el guió, va saber minimitzar pèrdues i va ser efectiu quan calia. El Getafe es va trobar des del començament amb un Girona molt intens, que el feia recular, però l’equip madrileny es trobava relativament còmode defensant-se de manera ordenada.

El primer avís el va donar Stuani al minut 23, en rebre una centrada de Yan Couto al segon pal. Però el porter Soria va saber tapar la porteria fent-se gran, i l’uruguaià va estavellar el seu xut contra el cos del porter.

Els locals continuaven insistint, i els madrilenys anaven perdent precisió en la seva resistència al darrera. I fruit d’això, va arribar el primer gol poc abans del descans. Stuani va recollir un rebuig defensiu al segon pal i va fer una rematada que, després de rebotar en el central Djené, va acabar entrant i significant un merescut 1 a 0.

Al començament del segon temps, els de Míchel van tenir la sort de trobar-se amb el 2-0 ben aviat. Un refús defectuós de Domingos Duarte va acabar introduint l’esfèrica a la seva pròpia porteria, i semblava que podia ser la sentència del matx.

Però encara havien de passar moltes coses. El VAR va invalidar un penal comès a Stuani, i que l’àrbitre havia assenyalat prèviament. Poc més tard, el Getafe aconseguiria marcar gràcies a Ünal, però el VAR també va intervenir per anular el gol dictaminant falta prèvia d’Aleñá.

El Girona necessitava un cop d’efecte, i va tenir l’encert, gràcies a una gran jugada entre Yangel Herrera i Taty Castellanos, d’establir el 3 a 0 al minut 63. El golejador argentí va definir amb un toc subtil davant la sortida de Soria.

Malgrat tot, el Getafe va apretar amb un gol d’Ünal deu minuts més tard, aprofitant una pèrdua de David López. Encara quedaven minuts, però els gironins van saber defensar el resultat (3-1) amb un Juan Carlos esplèndid que va aturar una clara ocasió de l’ex del Girona Portu que hagués pogut complicar les coses.

Montilivi va poder celebrar amb orgull una primera victòria a la Lliga, i sobretot va poder gaudir d’un joc valent i sense complexos del seu equip.