Quim Tor: “He fet un seguiment del que ha passat a la Bisbal els últims 40 anys”

- Publicitat -

Quim Tor és un fotògraf bisbalenc que porta 40 anys captant la història de la Bisbal d’Empordà. Ens proposa un viatge fotogràfic per la vida social, cultural i esportiva de les últimes quatre dècades del municipi. Des del 14 d’agost es pot visitar l’exposició “Quim Tor. 40 anys captant història”.

Avui ens ha visitat a l’estudi per ensenyar-nos una petita mosta d’aquesta història. Va començar com a fotògraf als 15 anys en un estudi del seu oncle, i no ha parat fins ara que s’ha jubilat. En aquest recull, segons l’autor, hi podrem trobar “la vida de la Bisbal. La gent, les cases, els fets que han anat passant, les empreses… He fet un seguiment del que ha passat a la vila i és per gaudir de records i coses que ens porten a una altra època.”

Entre moltes fotografies, ens ha mostrat i explicat com va documentar la inauguració de les voltes de la Bisbal, una actuació dels inicis dels comediants o els trabucaires, que formaven part de la festa major de la vila.

Hi destaca la fotografia que li va valer el premi Goya l’any 1987, on retrata en “Palauet”, un home “del carrer”, que no era cap personalitat especial però que formava part de la vida quotidiana de la Bisbal.

L’exposició, que compta amb una selecció de 917 fotografies, estarà activa fins al 8 de gener i la podeu visitar al Castell Palau de la Bisbal. 

- Publicitat -