8.8 C
Pals
Dilluns, 6 febrer 2023
- Publicitat -

Volen recuperar el Foment Catòlic de la Bisbal com espai comunitari

El local situat al carrer Ample és propietat del Bisbat de Girona i porta molts anys tancat

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest cap de setmana han aparegut cartells a diferents punts de la ciutat que amb el contundent eslògan «Han segrestat el nostre cinema» és el punt de partida de la campanya que un grup de bisbalencs han engegat per tal de convertir el Foment Catòlic, situat al carrer Valls de’n Colomer, en un Centre Cultural per a tothom.

Al cantó d’altres entitats i centres recreatius i benèfics tan presents en la vida col·lectiva de la Bisbal abans de la Guerra Civil, com ara L’Escut Emporità, l’Ateneu Pi i Margall, el Centro Republicano, Els Rossinyols de les Gavarres, etc. el Foment Catòlic de la Bisbal havia sigut un actiu centre popular d’orientació catòlica del que ja es tenen notícies l’any 1886. En aquella època funcionava bàsicament com a teatre, tenia una cabuda per a 500 espectadors i s’hi representaven bàsicament obres fetes per aficionats. Després de la guerra civil el Foment Catòlic agrupà diverses entitats (Escoltes, l’Esplai, Grup de Teatre el Drac…) i va tornar a desenvolupar diferents activitats culturals fins que finalment va tancar portes.

Els organitzadors de la iniciativa de recuperació del Foment expliquen en el seu web, que l’objectiu és convertir l’espai, ara en desús, en un nou Teatre El Foment, ideat com a centre cultural i sala d’exposicions obert a tothom. Un espai per apropar el cinema, el teatre, la música, la literatura i la cultura (en general) per la transformació social a la Bisbal d’Empordà i rodalies. Afirmen creure que la cultura és tant transformadora com catalitzadora de cohesió, i per això, proposen recuperar un espai emblemàtic de la història cultural de la comarca i posar-lo al servei de la ciutadania.

Ràdio Capital ha intentat de manera reiterada obtenir declaracions d’alguna de les persones que semblen portar la iniciativa de la demanda per tal de conèixer l’estat de la reclamació, però fins ara cap de les persones contactades per aquest mitjà han contestat els nostres requeriments, com tampoc ho ha fet el rector de la Bisbal, a través de qui volíem conèixer l’opinió del Bisbat. De tota manera i segons la informació a la que hem tingut accés, la campanya tindrà continuació els propers dies, i concretament el cap de setmana hi ha convocat un acte sorpresa de reivindicació del que per suposat informarem puntualment.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Francesc Cambó

Benvolguts oients de Ràdio Capital. Com que com tanta altra gent  de la meva edat jo també em trobo...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -