27.2 C
Pals
Dilluns, 15 juliol 2024
- Publicitat -

Platja d’Aro farà una consulta ciutadana per escollir el nom d’un nou equipament

Es poden votar tres opcions per a l’Espai

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, preveu l’estrena enguany del nou equipament sociocultural de Castell d’Aro, que donarà servei tant a la vila com al conjunt de tot municipi, oferint usos d’hotel d’entitats, sala cultural polivalent i centre cívic. El nou espai s’ha gestat a partir d’un extens procés de participació ciutadana, en la definició tant del seu programa funcional com també del reglament de funcionament. Seguint aquest plantejament, el consistori proposa que també que el nom de l’equipament com a conjunt i de la seva sala cultural polivalent siguin escollits a través de la participació de la ciutadania.

En una primera fase, del 20 de setembre al 17 d’octubre de 2021, es va dur a terme un procés participatiu de recollida de propostes que es podia fer la ciutadania a títol individual o col·lectiu, les entitats incloses en el Registre Municipal d’Entitats i els grups escolars dels centres educatius del municipi. Havien de correspondre a alguna característica, data o esdeveniment relacionat amb la història, identitat o elements singulars de Castell d’Aro. Se’n van recollir 13 per al nom del conjunt, i 11 per a la sala cultural polivalent. Una comissió formada per representants del moviment associatiu, de l’Escola Vall d’Aro i de l’Ajuntament han seleccionat les que se sotmeten ara a votació.

Del 14 de març al 24 d’abril de 2022 les persones majors de 14 anys i empadronades al municipi abans de 30 de setembre de 2021 poden votar utilitzant tres mètodes. En línia, en el portal Decidim o als punts d’accés públic a internet a l’OAC de Platja d’Aro i a Ca La Generosa a S’Agaró. També es pot fer omplint una butlleta normalitzada en paper i dipositar-la a les urnes situades a Platja d’Aro, a Castell d’Aro o a S’Agaró.

Es poden votar tres opcions per a l’Espai: Nuri Geli (1938-2020, mestra de la Llar d’Infants de Castell d’Aro durant més de 30 anys); Escoles Velles (homenatge a l’equipament que havia estat a la mateixa Plaça Poeta Sitjar, de 1959 a 2015); o Vall d’Aro. Alhora hi ha quatre opcions per a la Sala: de nou Nuri Geli (si fos escollida en les dues votacions s’utilitzaria en el més votat), Mossèn Agustí (1922-2013, rector de la vila prop de 40 anys i gran dinamitzar de la festivitat de Sant Isidre i del Pessebre Vivent); Joan Cama i Dausà (primer alcalde republicà del municipi, va retolar els carrers en català i fou empresonat després de la Guerra Civil); i Font del Ferro (un dels punts emblemàtics de la Ruta de de les Fonts).

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Curiositats musicals: ‘Pumped up kicks’, ‘Can’t feel my face’, ‘Like a virgin’

La Martina Escolar ens porta com cada setmana curiositats d'algunes cançons.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -