Xavi Jardí: “Aquest any farem molta pedagogia per evitar que es tirin plàstics al mar”

Ajuntament de Begur

El coordinador de Begur Sotaiga, Xavi Jardí, ha intervingut al Supermatí de Ràdio Capital per explicar l’edició d’enguany del Begur Sotaiga, que se celebrarà del 29 de maig al 3 de juny. És ja la cinquena vegada que es fa. El lema d’aquest any és “Plàstics zero”, i Jardí ha detallat que anirà força orientat als “nens”, ja que creu que són “la base per canviar la situació”. Així parla el coordinador d’aquesta edició:

A banda d’una exposició de fotografies i la presentació d’un llibre sobre pesca, també es faran altres activitats, però el coordinador del programa ha destacat la recollida de mostres de sorra de Sa Riera per ser després analitzades a laboratori. L’objectiu és que les mostres puguin ajudar a respondre a la pregunta “Tenim microplàstics a Sa Riera?”. Així doncs, després de les tasques científiques, es farà la presentació de les conclusions el dissabte 1 de juny al Casino de Begur.

Com durant altres edicions, hi ha activitats de snorkel i submarinisme. Altrament, s’incorporarà una piscina mòbil de 7 x 3 metres al centre del poble, per fer un “tastet de submarinisme”.

Pots recuperar l’entrevista sencera aquí: