11.4 C
Pals
Dijous, 7 desembre 2023
- Publicitat -

Xavier Ponsatí: “Dins de la Federació Internacional de Tenis d’aquesta categoria, nosaltres som el torneig més important del món”

Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Xavier Ponsatí: “Dins de la Federació Internacional de Tenis d’aquesta categoria, nosaltres som el torneig més important del món”
/

El passat diumenge 8 de maig va començar el VI Torneig Internacional de Tennis Femení de la Bisbal de l’Empordà. Aquest any, amb una pujada de categoria important. Xavier Ponsatí, el president del Club Esportiu de la Bisbal, ens ho ha explicat al Supermatí.

El torneig ha passat a tenir també una dotació de cent mil euros més l’hospitalitat.

El premi del torneig és, una petita compensació econòmica per cada jugadora, que es va doblant cada dia, fins a arribar al diumenge dia 15, quan se disputarà la final. A  més, del premi, rebut en dòlars, ja que ho organitza la Federació Internacional de Tenis, el club esportiu pagarà l’allotjament de totes les jugadores que arribin al quadre final.

Xavier Ponsatí explica l’esforç que s’ha de fer per aconseguir patrocinis i col·laboracions per a arribar al pressupost total que requereix un torneig d’aquest tipus, i, per tant, tot això representa una competició molt important per a una ciutat molt petita com és la Bisbal.

Aquest torneig de la Bisbal forma part d’un circuit ITF (Federació Internacional de Tennis), en el qual hi participen jugadores de tot el món, que s’inscriuen en un torneig diferent cada setmana. Per tant, el torneig creix en popularitat.

Aquest torneig porta vàries novetats. Per una banda, que hi participen Marina Bassols i Aliona Bolsova, dos tenistes gironiness. També hi ha jugadores de la categoria Sub.100, que estan entre les primeres 75 del món, com ara Arantxa Rus (que va ser la número 1 a Holanda) i també altres jugadores que en el seu moment van ser Top 25.

Per l’altre costat, també es destaca que després de la pandèmia s’ha aconseguit organitzar una Jornada de Tennis inclusiu. El passat 6 de maig es van poder reunir més de 400 nenes de la Bisbal i rodalies, per veure tennis en cadira de rodes i tennis per a discapacitats psíquics.

A més, el vinent 13 de maig hi haurà una taula rodona sobre la igualtat en l’esport.

Xavier Ponsatí destaca que una de les característiques del Torneig de Tennis Femení de la Bisbal és que totes les jugadores es senten benvingudes per tots els voluntaris i tot l’equip d’organització, ja que un torneig d’aquestes dimensions costa molt d’organitzar i porten molta feina.

Cal destacar que l’entrada per veure el torneig és gratuïta i que l’ampliació de grades del club permet que més de 1.500 persones puguin estar mirant els partits sense necessitat de preocupar-se per l’aforament i perquè puguin gaudir dels partits de les tres pistes que hi ha. El club també posa a disposició del públic un gran pàrquing gratuït, un restaurant amb càtering i un bar.

Tots els partits de la setmana es poden veure a través de la web de la Federació Internacional de Tennis en directe. La final del diumenge dia 13 de maig es podrà veure en directe per TV3.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios