En el marc del programa De cap a cap, el restaurador Xavier Roca, cofundador del grup Nomo, ha visitat els estudis de Ràdio Capital per parlar de gastronomia, territori i fusió cultural. Roca ha explicat com, ara fa més de divuit anys, va començar aquesta aventura empresarial amb l’objectiu de portar una cuina japonesa de qualitat, assequible i integrada al paisatge i la cultura locals.
Amb establiments com El Far, Mar o Nomo Girona, el grup ha sabut combinar el millor del Japó amb productes i sensibilitats catalanes. “Ens hem sentit molt ben acollits per la gent del territori. Tenim públic local tot l’any, però també una gran afluència internacional durant la temporada alta”, explica Roca.
Durant l’entrevista, el restaurador ha destacat alguns dels plats més emblemàtics de la seva carta, com l’“Ebitxili” —una reinterpretació nipona dels ous trencats amb fideus i llagostins—, o la mini nomo burger de vaca vella amb ou de guatlla. “És una cuina japonesa que no oblida on és ni per a qui cuina”, ha remarcat.
També ha parlat de begudes, fent referència al sake i a les cerveses japoneses com la Sapporo, però deixant clar que a Nomo es dona molt valor als vins de la DO Empordà: “Tenim una carta pensada per maridar bé tant amb sushi com amb plats calents”.
Amb més de divuit anys de trajectòria, el grup Nomo s’ha consolidat com un referent de la cuina japonesa de fusió a Catalunya. “L’objectiu ha estat sempre fer-ho bé, amb autenticitat i respecte per les dues cultures”, ha conclòs Roca.