11 C
Pals
Dijous, 29 febrer 2024
- Publicitat -

Yaunest: “Arran d’una obsessió que vaig de tenir amb Connie Francis, vaig voler reproduir un estil de música retro que emulés als anys 50.”

El torroellenc Yaunest, l’alter ego de Jaume Quintana, és un artista emergent que visitarà el fITM demà mateix, en una nit que conclourà també amb el concert d’Inspira. Aprofitant que puja als escenaris de la nostra comarca, hem pogut parlar amb ell.

Recentment ha fitxat per la discográfica Foehn Records, i ha tret el seu primer senzill: “Broken Bones, Wasted Time”. Segons ens ha comentat, “arran d’una obsessió que vaig de tenir amb Connie Francis, vaig voler reproduir un estil retro que emulés als anys 50.”

Ell mateix defineix la seva música com un estil sense grans ornamentacions líriques, amb senzillesa i sinceritat, sobre l’amor, la frustració, les inseguretats, la por al conformisme, a estancar-se en una vida avorrida que no desitja, i sobre rebel·lar-se davant de les coses que no ens fan feliços.

Des de l’adolescència ha crescut admirant Julian Casablancas, Alex Turner i King Krule, però a les mans del productor Emili Bosch (b1n0), Yaunest s’atreveix amb noves sonoritats més properes al Pop i R&B nòrdic, influenciat per artistes com Nick Hakim, Mac Miller, Mura Massa i també conceptes trets de balades clàssiques americanes, així com estructures pop dels 50’s (Connie Francis o The Vougues).

El podreu veure demà, a les 20.45 h, al Festival Internacional del Terractotta Museu.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios