19.4 C
Pals
Dilluns, 15 abril 2024
- Publicitat -

1.500 signatures contra la nova benzinera de Bonpreu a Platja d’Aro

És una gasolinera que s’instal·laria en una parcel·la de 560 metres quadrats. Els veïns es queixen que la ubicació no és adequada, tot i estar permesa pels plans urbanístics municipals.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Fotografia: Benzinera Bonpreu a Rubí

Bonpreu va iniciar fa mesos els tràmits per obrir una nova benzinera a Platja d’Aro. Concretament, seria a l’avinguda Platja d’Aro. Un projecte que no agrada als veïns i veïnes de la zona, que s’estan mobilitzant per intentar aturar-lo.

És una gasolinera que s’instal·laria en una parcel·la de 560 metres quadrats. Els veïns es queixen que la ubicació no és adequada, tot i estar permesa pels plans urbanístics municipals. Denuncien la seva gran proximitat amb les cases i que pels terrenys passa una riera soterrada que va a abocar al parc dels Estanys. 

A hores d’ara, segons informa El Punt Avui, els veïns han recollit 1.540 signatures en contra de la benzinera, i les han entrat en el registre de l’Ajuntament. També han presentat al·legacions a la concessió de la llicència mediambiental per part del Consell Comarcal i han penjat pancartes reivindicatives. En algunes, es pot llegir “Protegim els estanys” o “Gasolineres al costat de casa NO”

De fet, alguns veïns i veïnes ja van exposar la seva preocupació pel projecte en un ple de l’Ajuntament. Va ser en el ple del mes de juliol. Alguns dels veïns, destacaven la proximitat “de només 10 metres”, entre la gasolinera i algunes de les cases.

Altres, per la seva banda, demanen que s’estudïi bé el projecte, també tenint en compte que ja hi ha dues gasolineres més en un radi d’un quilòmetre. 

Molts també són escèptics amb l’impacte mediambiental que pot tenir instal·lar una altra benzinera a la zona. Especialment, sobre el parc dels Estanys.

Davant de les crítiques, l’alcalde Maurici Jiménez va contestar que tots aquests aspectes depenen de la llicència ambiental atorgada pel Consell Comarcal. I que si aquesta és favorable, l’Ajuntament no hi té res a dir.

Així doncs, caldrà veure si les queixes i les al·legacions presentades pels veïns tenen algun efecte. 

Et pot interessar:

EsclatOil obrirà una nova benzinera al Baix Empordà

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Govern afegeix Begur, Calonge, Platja d’Aro, Pals Santa Cristina i Torroella a la llista de zones tensionades per limitar el preu del lloguer

La Generalitat de Catalunya ha ampliat significativament la llista de zones tensionades en resposta a l'escalada dels preus del lloguer, incloent-hi ara Begur, Calonge, Platja d'Aro, Pals, Santa Cristina i Torroella de Montgrí. Anunciat per la consellera de Territori, Ester Capella, des de la Val d’Aran, aquesta nova inclusió porta el total a 271 municipis catalans on es podran aplicar controls sobre els lloguers.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -