22.7 C
Pals
Dimecres, 27 setembre 2023
- Publicitat -

14 comunitats de veïns de Palamós ja han sol·licitat les ajudes Next Generation

La Generalitat de Catalunya ha atorgat al municipi un pressupost d’1.357.800€ per a poder realitzar obres de millora energètica i d’accessibilitat als seus edificis

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós i catorze comunitats de veïns ja han signat els convenis per a poder sol·licitar les ajudes Next Generation. En els convenis s’acorda que l’administració local assumeix íntegrament el cost de la redacció de la documentació tècnica i la gestió dels tràmits administratius necessaris. La Generalitat de Catalunya ha atorgat al municipi un pressupost d’1.357.800€ per a poder realitzar obres de millora energètica i d’accessibilitat als seus edificis.

Durant les darreres setmanes, els tècnics urbanístics d’una empresa especialitzadan han visitat les comunitats sol·licitants, per tal de poder valorar les necessitats de cada edifici i iniciar la redacció de la documentació. Les que es poden beneficiar d’aquestes ajudes són les que pertanyen a la cooperativa “San Martín”, ubicats a l’avinguda Catalunya i al barri de Mas Guàrdies i construïts a la dècada dels anys 70. Es tracta de 13 edificis que inclouen 26 comunitats de veïns, és a dir, un total 505 habitatges. Les comunitats d’aquest àmbit que no s’han acollit encara a aquesta ajuda, poden sol·licitar-la als Serveis Tècnics de l’Ajuntament de Palamós.

Les obres subvencionades mitjançant aquetes ajudes europeus i destinades a la millora energètica i d’accessibilitat, preveuen poder cobrir tot l’edifici amb aïllament tèrmic per a retallar el consum energètic en un 45%, així com la instal·lació d’ascensors.

Catorze comunitats ja s’hi han sumat

Un total de dotze comunitats ja han signat, i dues més ho faran en breu. Els convenis acords amb l’Ajuntament són bàsics perquè les comunitats interessades puguin participar en el concurs per a l’obtenció d’aquestes ajudes europeus. Elaboren concretament: el projecte d’obres, el certificat energètic, l’informe tècnic i el llibre de l’edifici. Per a fer front al cost que suposa l’elaboració d’aquests treballs previs, l’Ajuntament de Palamós ha previst una partida pressupostària de 65.000 €.

Els tècnics de l’Àrea municipal d’Urbanisme han dut a terme diverses reunions amb els gestors i representants d’una vintena de comunitats de veïns per informar-los de la possibilitat que tenen de sol·licitar aquests ajuts europeus. Les comunitats d’aquest àmbit que fins ara no s’han acollit a aquesta ajuda, poden sol·licitar-la encara als Serveis Tècnics de l’Ajuntament de Palamós, per tal que es puguin iniciar els tràmits al més aviat possible.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Josep Vallverdú, fill adoptiu dels ganxons

El proper divendres Sant Feliu de Guíxols retrà homenatge i distingirà com a fill adoptiu Josep Vallverdú i Aixalà. Aquest...
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -