12.6 C
Pals
Divendres, 22 gener 2021

La Bisbal truca les persones grans més grans de 75 anys que viuen soles

La iniciativa vol resoldre mancances en relació a la cobertura de les necessitats bàsiques i oferir acompanyament i escolta durant el confinament

El més llegit

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Mor una dona al Passeig del Mar de Sant Feliu De Guíxols

La Policia Local de Sant Feliu de Guíxols, primer a través d'un agent que es trobava fora de servei

Detingut un home a Platja d’Aro que va amenaçar de mort a policies a través d’una xarxa social

La Gendarmeria va avisar els Mossos al veure un vídeo on deia que faria servir un fusell d'assalt
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà posa en marxa un projecte per acompanyar a persones majors de 75 anys que visquin soles al municipi. La iniciativa vol servir per resoldre mancances en relació a la cobertura de les necessitats bàsiques, a més d’oferir un espai d’acompanyament i escolta i apoderar la ciutadania amb les recomanacions per a mantenir un confinament saludable.
Les persones d’edat avançada són un dels col·lectius més vulnerables davant l’actual situació d’estat d’alarma provocada pel risc de propagació del Covid-19. És per això que a l’inici de la situació d’excepcionalitat actual, l’Ajuntament de la Bisbal va fer arribar un comunicat per correu postal a les persones majors de 75 anys del municipi que viuen soles, amb l’objectiu de posar a la seva disposició els canals de comunicació amb l’Ajuntament i fer un recordatori de les principals mesures preventives.

Fruit d’aquesta primera comunicació, des de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania, en coordinació amb els Serveis Bàsics d’Atenció Social (CCBE) i amb el suport de Protecció Civil i la borsa de voluntariat creada arran de la situació d’excepcionalitat, s’han gestionat una trentena d’actuacions. La major part de les intervencions han estat per donar suport, sobretot en temes de compra d’alimentació i en la gestió de l’obtenció de productes farmacèutics.
A les restriccions i a la situació d’emergència sanitària plenament vigent, s’hi afegeix la preocupació per la situació emocional de les persones grans després de més de quinze dies de confinament. A causa que el seu contacte social i la xarxa comunitària ha quedat molt restringida, s’ha decidit impulsar aquest acompanyament telefònic a aquest col·lectiu en primer terme, ampliable a d’altres persones vulnerables o de risc a causa a la COVID-19 en una segona fase.

El projecte s’emmarca en el conveni que l’entitat Creu Roja i l’Ajuntament de la Bisbal subscriuen anualment i que té per objectiu l’atenció a persones en situació de vulnerabilitat. Com que una de les actuacions previstes al conveni és un grup per al foment del benestar personal, atesa la situació d’emergència sanitària, s’ha apostat per reconvertir-lo en la proposta d’acompanyament via telefònica a les persones majors de 75 anys que viuen soles.

 

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Altres notícies