13.9 C
Pals
Diumenge, 28 abril 2024
- Publicitat -

El ple de Palafrugell desestima la moció relativa a les obres de remodelació del Centre Fraternal de Palafrugell En Comú Podem

El ple telemàtic d'avui, que ha iniciat a les 19h, ha desestimat també la moció sobre la responsabilitat econòmica d'arreglar el tram del passeig Francesc de Blanes afectat per la Glòria

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
El ple de Palafrugell desestima la moció relativa a les obres de remodelació del Centre Fraternal de Palafrugell En Comú Podem
Loading
/

El ple telemàtic de Palafrugell d’avui, que ha iniciat a les 19h, ha desestimat les dues mocions plantejades pel grup municipal Palafrugell En Comú Podem. La primera, sobre la responsabilitat econòmica d’arreglar el tram del passeig Francesc de Blanes afectat per la Glòria, ha estat desestimada perquè només ha aconseguit un vot a favor, una abstenció, un absent i la resta en contra.

Alfons Rius, regidor del grup, ha exposat les raons per segons les quals, ha afirmat que cada primavera a causa dels efectes adversos del port de Llafranc, s’ha de traslladar camions de sorra i ha criticat la concessió del traspàs del port de la Generalitat de Catalunya. El partit demana que l’ens municipal insti al govern de Catalunya ha reclamar al port de Llafranc la liquiditat total de les obres de la reconstrucció del passeig.

Rius ha indicat que des del seu partit han demanat suport als seus diputats del Parlament de Catalunya i han llençat una proposta objecte d’estudi perquè el consistori no hagi d’afrontar tot el cost dels danys.

Piferrer l’ha titllat d’original per fer aquesta proposta i ha indicat que aquesta zona correspon a la costanera i que per tant se n’hauria de fer càrrec el ministeri de costes, que és qui té les competències, però no ho fan.

 

En la segona moció, relativa a les obres de remodelació del Centre Fraternal, Rius ha exposat que l’edifici neoclàssic catalogat com a interès local i com a especial protecció i d’intervenció de patrimoni històric, li atorga nivell 1 de pis de protecció integral, fet que impedeix obres que suposin alteracions estructurals.

Per aquests motius exposats, En Comú Podem, ha demanat que s’aprovés al ple l’acord per desmuntar la xemeneia, optar per una altra sortida de fum de la nova cuina, obrir un expedient sancionador als responsables de la infracció i fer públic a tot el consistori l’expedient complet d’obres corresponents al centre.

En aquest sentit, Jaume Palahí, quart tinent d’alcalde i regidor delegat de Via Pública i Urbanisme, li ha indicat que no podien donar suport a aquesta moció perquè la Comissió de Patrimoni i Cultura de la Generalitat i també la d’urbanisme de l’ajuntament ho van aprovar i, per tant, no incompleix cap mena de normativa.

Tot i l’impacte visual que representa actualment la xemeneia, com que es contempla en la remodelació externa, la resta de grups no han donat suport a la moció i s’ha desestimat amb 19 vots en contra i 1 a favor.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Entrevista a Eduard Solà – Sant Jordi 2024

El Girona FC ha fet una trajectòria d'èxit en els últims dos anys que ha fet que sortissin seguidors...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -