11.1 C
Pals
Dissabte, 23 gener 2021

Mesures de Platja d’Aro per pal·liar efectes de la COVID-19: suport a les families, comerç i seguretat

Maurici Jiménez, alcalde Castell Platja d'Aro, ha explicat el pla de mesures pel reinici socioeconòmic del municipi a Ràdio Capital.

El més llegit

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.

Crearan nous espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes de la Bisbal d’Empordà

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà posarà en marxa un nou projecte de pacificació de l’entorn del Carrer Ample, al nucli antic. Una de les actuacions més destacades és la creació d’espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Diversos pobles del Baix Empordà estan aprovant aquests dies mesures per pal·liar els efectes de la COVID-19. Maurici Jiménez, alcalde Castell Platja d’Aro, ha explicat el pla de mesures pel reinici socioeconòmic del municipi a Ràdio Capital.

Per exemple, en referència a la reactivació econòmica i local per ajudar als petits i mitjans empresaris i autònoms, s’impulsaran campanyes de promoció, d’implicació de comerç local per posar en valor petits i mitjans establiments, i també es repensarà el calendari fiscal perquè molts pagaments es puguin executar després de l’estiu.

També, un calendari d’ajudes i inversions pel sector de la construcció dedicat a promotors locals per un valor de 450.000€. I també, un conjunt de subvencions de 140.000€ per l’adaptació d’activitats al COVID.

D’altra banda, hi ha un bloc de seguretat i mobilitat i la seva reordenació en llocs de màxima afluència de visitants. Per exemple, l’Avinguda de S’Agaró o les platges. Així doncs, es faran peatonalitzacions en horaris de tarda o la sectorització dels espais de platja per controlar l’aforament, juntament amb unes persones que actuaran com a vetlladores perquè puguin assegurar-se que s’està complint les distàncies de seguretat.

També donaran suport a les families que han entrat en ERTO o a l’atur i no s’han pogut incorporar al món laboral en un inici de temporada com havien previst. Volen donar-los-hi suport per col·lectius: infància, joves, família i també gent gran. S’ampliaran 50.000€ en ajudes de lloguer, 50.000€ en ajudes d’emergència i 60.000€ les beques menjador o 50.000€ el banc d’aliments.

Per últim, també volen fer front a les partides de suport a mig termini i han sol·licitat a nivell bancari una carència d’un prèstec d’un any que havien de pagar a l’octubre per poder tenir tresoreria per posar en marxa aquestes mesures. També posen sobre la taula la liquidació d’un prèstec d’un milió 600 mil euros que permetrà preveure un any amb menys ingressos per l’ajuntament, però que permetrà mantenir les activitats i ajudar a les persones.

 

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Unió d’empresaris de la Costa Brava s’uneixen al “Sense PIMES no hi ha futur”

La PIMEC va presentar aquest dimecres la campanya “Sense Pimes i autònoms no hi ha futur”, per denunciar l’impacte...

Altres notícies