18.5 C
Pals
Dijous, 28 març 2024
- Publicitat -

Mesures de Platja d’Aro per pal·liar efectes de la COVID-19: suport a les families, comerç i seguretat

Maurici Jiménez, alcalde Castell Platja d'Aro, ha explicat el pla de mesures pel reinici socioeconòmic del municipi a Ràdio Capital.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Mesures de Platja d'Aro per pal·liar efectes de la COVID-19: suport a les families, comerç i seguretat
Loading
/

Diversos pobles del Baix Empordà estan aprovant aquests dies mesures per pal·liar els efectes de la COVID-19. Maurici Jiménez, alcalde Castell Platja d’Aro, ha explicat el pla de mesures pel reinici socioeconòmic del municipi a Ràdio Capital.

Per exemple, en referència a la reactivació econòmica i local per ajudar als petits i mitjans empresaris i autònoms, s’impulsaran campanyes de promoció, d’implicació de comerç local per posar en valor petits i mitjans establiments, i també es repensarà el calendari fiscal perquè molts pagaments es puguin executar després de l’estiu.

També, un calendari d’ajudes i inversions pel sector de la construcció dedicat a promotors locals per un valor de 450.000€. I també, un conjunt de subvencions de 140.000€ per l’adaptació d’activitats al COVID.

D’altra banda, hi ha un bloc de seguretat i mobilitat i la seva reordenació en llocs de màxima afluència de visitants. Per exemple, l’Avinguda de S’Agaró o les platges. Així doncs, es faran peatonalitzacions en horaris de tarda o la sectorització dels espais de platja per controlar l’aforament, juntament amb unes persones que actuaran com a vetlladores perquè puguin assegurar-se que s’està complint les distàncies de seguretat.

També donaran suport a les families que han entrat en ERTO o a l’atur i no s’han pogut incorporar al món laboral en un inici de temporada com havien previst. Volen donar-los-hi suport per col·lectius: infància, joves, família i també gent gran. S’ampliaran 50.000€ en ajudes de lloguer, 50.000€ en ajudes d’emergència i 60.000€ les beques menjador o 50.000€ el banc d’aliments.

Per últim, també volen fer front a les partides de suport a mig termini i han sol·licitat a nivell bancari una carència d’un prèstec d’un any que havien de pagar a l’octubre per poder tenir tresoreria per posar en marxa aquestes mesures. També posen sobre la taula la liquidació d’un prèstec d’un milió 600 mil euros que permetrà preveure un any amb menys ingressos per l’ajuntament, però que permetrà mantenir les activitats i ajudar a les persones.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Processó de Verges: “Tot ha canviat, però som conscients que hi ha planter”

La Processó i la Dansa de la Mort d'enguany ja tenen les torxes a punt per encendre i acollir la representació amb més de 500 actors participants.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -