8.4 C
Pals
Divendres, 19 abril 2024
- Publicitat -

Teletreball, mon amour 

Ara que portem 80 dies i 500 nits de teletreball, la majoria hem arribat a la terrible i veraç conclusió: que és difícil portar-lo a terme, per no dir una expressió més políticament incorrecta. Que sí, que el cunyadisme il·lustrat va fent arengues dient que això ha vingut per quedar-se, i que sí… Que el teletreball salva moltes situacions abans ridícules com desplaçaments innecessaris. I sí senyor, si és que teniu raó, no es poden negar els fets objectius ni es poden negar virtuts als invents digitals.

Però viure en streaming i connecting people acaba fregint neurones i essent water my friend.

Fa quatre dies em vaig cansar de Tuíter, i ara em convindria una dieta momentània de webcams, zooms i paradisos artificials virtuals. Perquè són petites meravelles tecnològiques, sí, no ho nego, però com tot a la vida, hi cal la mesura i el tacte. Si la vida és un tango, la volem ballar tocant, de forma física, posant el peu a terra, no sobre fibres òptiques o tecnologies sense fils.

Que jo no tinc la gràcia d’un youtuber, o de l’Òstiapilotes davant d’una webcam.

Per moltes megues, gigues o terabytes que tingui la millor de les connexions de fibra o wifi, ni s’acosta, ni pensaments, a la força de la comunicació que transmet el present compartit. El gest, el to de veu o l’expressió quan som a una feina i parlem junts a la taula d’en Bernat.

Cert que a casa s’hi està molt bé, però m’apassiona treballar amb gent, sempre he estat home d’equips. I per tant desitjo com mai tornar a sentir renecs, pudor a suor, l’olor que queda a l’americana dels que fumen Ducados o beuen Soberano. Enyoro els grups, grans, molt grans, grandíssims. Les risses. Les penes, el soroll de la cadena quan entra la Paqui al lavabo,  en Salvador xiulant l’himne del Barça quan està content , la fotocopiadora encallada i la màquina de cafè que no torna canvi, el bocata de la Pili. La senyora de la neteja cantant el Sarandonga, o l’ascensor espatllat perquè no arriba mai una peça que deuen fabricar a Bielorússia. Tot això, que tant trobo a faltar, sortosament, arribarà ben aviat.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios