19.3 C
Pals
Dijous, 9 maig 2024
- Publicitat -

Més barques de la confraria de Palamós es reincorporen a la pesca

La flota que ara està activa, doncs, ha augmentat d'un 50% a un 66% i confien que si tot va bé, d'aquí a 3 setmanes es podrien reincorporar el 100%

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Més barques de la confraria de Palamós es reincorporen a la pesca
Loading
/

A partir d’aquesta setmana ja surten 14 barques a pescar de la Confraria de Palamós, augmentant així el nombre de barques que fins ara s’havien reincorporat a la feina. Ara, doncs, en queden 7 al port. La intenció és augmentar la flota “progressivament”. Toni Albalat, patró major de la Confraria de Palamós, ha dit a Ràdio Capital que esperen, si tot va bé, que d’aquí a 3 setmanes ja es pugui reincorporar tota la flota, tot i que han d’anar “sobre la marxa”.

La flota que ara està activa, doncs, ha augmentat d’un 50% a un 66%.

Aquesta mesura es posarà en pràctica les tres primeres setmanes de juny, i per a fer-ho s’han creat tres grups de barques. La primera setmana treballaran els grups 1 i 2, la segona els grups 2 i 3 i la tercera setmana els grups 3 i 1.

Donat que la quarta setmana de juny és Festa Major a Palamós i només hi haurà dos dies feiners, han proposat que es treballi la flota al complet. Posteriorment, i segons l’evolució de la situació, es valorarà com s’organitza el calendari de juliol, ajustant-se a les necessitats del sector.

Els preus estan “estabilitzats” a tot el litoral, és a dir, s’han estat mantenint durant tot l’estat d’alarma. “La gamba sembla que ha experimentat un petit augment de preu”, ha explicat Albalat, “però el fet que el sector serveis encara no treballin, ho condiciona molt, sobretot amb els productes com la gamba o l’escamarlà”.

El volum de pesca són “satisfactoris” i això també ha servit per “fer una mica de recuperació d’stocks, un tema que ens preocupa molt aquí a Palamós”, ha explicat Albalat.

 

 

- Publicitat -
Article anterior
Article següent
- Publicitat -
- Publicitat -

La sequera, el litoral, la gestió de residus i el Macroparc Eòlic marquen el debat dels candidats a les llistes de Girona pel 12...

Al debat hi han participat el número 2 de lca candidatura del Partit Popular, Daniel Ruiz (PP); el número 3 de la candidatura de Comuns Sumar per Girona, Jordi Lloveras (Comuns Sumar); també de la segona candidata de la Candidatura d'Unitat Popular - Defensem la Terra, Montserrat Vinyets (CUP); la candidata número 5 de Junts+Carles Puigdemont per Catalunya, Maite Selva (Junts + Carles Puigdemont per Catalunya); la candidata 3 d'Esquerra Republicana per Girona, Anna Torrentà (ERC); i la candidata 3 del Partit Socialista de Catalunya per Girona, Mònica Rios.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -