14.6 C
Pals
Dissabte, 3 maig 2025
- Publicitat -

Recomanen no banyar-se ni accedir a la Gola del riu Ter pel coronavirus

Es tracta d'una mesura preventiva. El risc zero no existeix i no es poden descartar vessaments no controlats d'aigües residuals.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Recomanen no banyar-se ni accedir a la Gola del riu Ter pel coronavirus
Loading
/
L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha recomanat no banyar-se a la desembocadura del riu Ter a la Gola i la seva àrea d’afluència a 100m a banda i banda, seguint les recomanacions del Protocol de mesures addicionals i preventives per la COVID-19 per la gestió de les aigües de bany, del Departament de Territori i Sostenibilitat. La Generalitat de Catalunya ha fet aquesta recomanació a totes les desembocadures d’aigües dolces a mar (rius, canals, riuets o recs).
Tal i com ha recordat a Ràdio Capital Sílvia Bofill, professora agregada del Laboratori de Virus Contaminants d’Aigua i Aliments Universitat de Barcelona, la presència del coronavirus al mar “és força remota, però sí que “hi ha estudis que descriuen la presència d’aquest virus en poca concentració i no infecciós en aigües de riu”. El risc zero no existeix i a més, ha dit, “no podem descartar vessaments no controlats d’aigües residuals en riu”, de manera que és una mesura preventiva, sobretot després de pluges i riuades. Per tant, aquesta és una mesura preventiva per curar-se en salut.
El seu grup de recerca, juntament amb el Consorci de la Costa Brava i l’ICRA de Girona, ha estat recollint aigües residuals de les estacions de Palamós, Pals i Torroella, de manera que esperen tenir d’aquí a unes setmanes més dades per saber si el virus segueix estant present en les aigües residuals d’aquestes zones.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Isabel i Fabiola Alcalà: “Cal valorar més i millor la feina que fem els artesans”

El Terracotta Museu de la Bisbal ha inaugurat l’exposició “Ponderosa”, un homenatge a la família Alcalà i a l’empresa Ceràmica La Ponderosa, fundada fa gairebé cinquanta anys. La mostra repassa l’evolució de la ceràmica familiar, des de les peces artístiques del pare i l’avi fins a la producció actual, amb una reivindicació clara de l’artesania local.

Altres notícies