13 C
Pals
Dimarts, 21 maig 2024
- Publicitat -

2 anys de les eleccions municipals: què s’ha fet fins ara a Palamós?

S’han complert dos anys des de les eleccions municipals del 2019. Per això, farem un repàs dels compromisos que els alcaldes del Baix Empordà van adquirir durant la campanya electoral per veure si, fins ara, han complert les seves promeses

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

S’han complert dos anys des de les eleccions municipals del 2019. Per això, farem un repàs dels compromisos que els alcaldes del Baix Empordà van adquirir durant la campanya electoral per veure si, fins ara, han complert les seves promeses. Tot i que hi hagi hagut la pandèmia pel mig, que ha canviat els plans de tothom, veurem com hi ha molts projectes anunciats durant la campanya electoral que ja s’han complert. Ens centrarem en alguns dels municipis més grans del Baix Empordà. Ara, Palamós.

Compromisos

Alcalde de Palamós
Lluís Puig, actual alcalde de Palamós

Durant la campanya, l’ara alcalde Lluís Puig (ERC) va presentar un programa en què destacaven:

  • Serveis socials i noves oportunitats d’habitatge
  • Generar oportunitats laborals
  • Reformar la via pública per adaptar-la a persones amb mobilitat reduïda

Projectes fets

El tema de l’habitatge és probablement un dels que més s’ha potenciat. Primer, es va reforçar el Servei Municipal d’Habitatge amb una persona tècnica especialista. A finals de 2020, l’Ajuntament va aprovar cedir una parcel·la municipal per a construir-hi un habitatge social cooperatiu. El projecte s’ha de realitzar en un termini de sis anys. En aquest mateix sentit, el consistori també va comprar tres pisos per atendre emergències relacionades amb l’habitatge (desnonaments, casos de maltractament…). Finalment, després de la pandèmia es va preparar una partida de 210.000 euros per facilitar ajudes a famílies per pagar els lloguers o la hipoteca. El presupost havia de servir per ajudar a 280 famílies, tot i que al final només van demanar subvencions 70 famílies. 

I pel que fa a les reformes de la via pública, l’Ajuntament ha impulsat un programa de reformes per rehabilitar voreres i carrers. Al carrer d’Enric Vincke, per exemple, es va anivellar la vorera per crear un pas de vianants adaptat a les persones amb mobilitat reduïda, a principis de 2021. A part d’aquestes, des del desembre de 2020, la Brigada Municipal ha realitzat obres de millora en altres punts de la ciutat (com el Carrer de la Indústria o el d’Àngel Guimerà). 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 2×26 amb Bisbal Bàsquet

Avui ens han visitat Joan Bassa i Joan Ferrer, integrants del Bisbal Bàsquet. Dos empordanesos de moda, dos homes...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -