24.4 C
Pals
Diumenge, 23 juny 2024
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós es nega a cedir els seus romanents de tresoreria a l’Estat

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós ha fet públic que no cedirà els seus estalvis de tres milions d’euros a l’Estat. Així doncs, Palamós se suma a la llarga llista d’ajuntaments que han refusat la proposta del Govern espanyol i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). Aquesta proposta consisteix en la cessió dels romanents dels ens locals a l’Estat com a mesura per fer front a la crisi causada per la Covid-19.

Segons informa Ràdio Palamós, l’alcalde de Palamós, Lluís Puig (ERC), demana llibertat per als ajuntaments a l’hora de gestionar aquests recursos i explica que la decisió de no cedir els estalvis ha estat “majoritària” a la Junta de Portaveus municipal.

La proposta del Govern espanyol i la FEMP

El Decret Llei diu que els municipis poden concedir voluntàriament els seus romanents de tresoreria a l’Estat. Aquest es compromet a retornar-los en un termini màxim de quinze anys a partir de 2022. El Govern considera que aquest model afavoriria els municipis, que es podrien estalviar els tipus negatius d’interès per guardar els estalvis al banc.

En el Decret també s’especifica que l’Administració General de l’Estat (AGT) destinaria als ens locals un “crèdit extraordinari per a la recuperació ecònomica i social” equivalent al 35% dels recursos compromesos. Aquest crèdit es realitzaria entre aquest any (amb una quantitat màxima de 2.000 milions d’euros) i el que ve (amb una quantitat màxima de 3.000 milions d’euros).

Resposta unitària per part de les entitats municipalistes catalanes

La Federació de Municipis de Catalunya (FMP) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) han impulsat conjuntament una moció en la qual rebutgen la proposta. També demanen que es modifiqui la llei d’estabilitat pressupostària i es flexibilitzi la regla de despesa creada per l’anterior govern del Partit Popular, que fa que la major part dels superàvits s’hagin de destinar a eixugar deutes.

Aquesta moció es sotmetrà a votació en el Ple ordinari del govern municipal de Palamós al mes de setembre.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Les estafes per internet es dupliquen a les comarques gironines els últims cinc anys arribant a produir-se’n 23 al dia

Les estafes a través d’internet a la Regió Policial de Girona s’han duplicat els darrers cinc anys. En concret i segons el registre dels Mossos d’Esquadra, s’ha passat de 4.248 delictes d’aquest tipus el 2018 a un total de 8.479 l’any passat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -