24.1 C
Pals
Dissabte, 26 setembre 2020

L’Ajuntament de Palamós es nega a cedir els seus romanents de tresoreria a l’Estat

El més llegit

Detingut un home a Begur per serrar una tanca que el molestava

Es tracta d'una barra per impedir el pas dels vehicles al bosc amb runes del costat i prevenir incendis.

Palafrugell posa espais a disposició de Salut per fer-hi cribratges massius

L'alcalde del municipi, Josep Piferrer, ho va explicar ahir en una entrevista al Supermatí de Ràdio Capital.

La Bisbal sancionarà els vehicles que accedeixin al nucli antic de la Bisbal sense autorització

A partir del proper dimecres 30 de setembre s’activarà el nou sistema de control de pas de vehicles al nucli antic de la Bisbal.

Denuncien un motorista que va fer caure tres ciclistes a Santa Cristina d’Aro i es va negar a fer la prova d’alcohol

Els Mossos d'Esquadra de Trànsit han denunciat penalment un motorista que va fer caure tres ciclistes a Santa Cristina d'Aro i es va negar a sotmetre's a les proves d'alcoholèmia.
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós ha fet públic que no cedirà els seus estalvis de tres milions d’euros a l’Estat. Així doncs, Palamós se suma a la llarga llista d’ajuntaments que han refusat la proposta del Govern espanyol i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). Aquesta proposta consisteix en la cessió dels romanents dels ens locals a l’Estat com a mesura per fer front a la crisi causada per la Covid-19.

Segons informa Ràdio Palamós, l’alcalde de Palamós, Lluís Puig (ERC), demana llibertat per als ajuntaments a l’hora de gestionar aquests recursos i explica que la decisió de no cedir els estalvis ha estat “majoritària” a la Junta de Portaveus municipal.

La proposta del Govern espanyol i la FEMP

El Decret Llei diu que els municipis poden concedir voluntàriament els seus romanents de tresoreria a l’Estat. Aquest es compromet a retornar-los en un termini màxim de quinze anys a partir de 2022. El Govern considera que aquest model afavoriria els municipis, que es podrien estalviar els tipus negatius d’interès per guardar els estalvis al banc.

En el Decret també s’especifica que l’Administració General de l’Estat (AGT) destinaria als ens locals un “crèdit extraordinari per a la recuperació ecònomica i social” equivalent al 35% dels recursos compromesos. Aquest crèdit es realitzaria entre aquest any (amb una quantitat màxima de 2.000 milions d’euros) i el que ve (amb una quantitat màxima de 3.000 milions d’euros).

Resposta unitària per part de les entitats municipalistes catalanes

La Federació de Municipis de Catalunya (FMP) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) han impulsat conjuntament una moció en la qual rebutgen la proposta. També demanen que es modifiqui la llei d’estabilitat pressupostària i es flexibilitzi la regla de despesa creada per l’anterior govern del Partit Popular, que fa que la major part dels superàvits s’hagin de destinar a eixugar deutes.

Aquesta moció es sotmetrà a votació en el Ple ordinari del govern municipal de Palamós al mes de setembre.

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Les orquestres preveuen “un hivern molt dur” amb la incertesa de quines mesures sanitàries s’adoptaran

Les orquestres musicals es preparen per "un hivern molt dur" tal com ha anunciat el líder de Diversiones, Albert Fort.

Torroella de Montgrí rep una subvenció de més de 600.000 euros per reparar la potabilitzadora afectada pel Gloria

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha concedit una subvenció de 621.232,44€ a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per destinar a la reparació de les instal·lacions de la potabilitzadora municipal i de la xarxa d’abastament en alta que van quedar greument afectades pel temporal Gloria.

Tret de sortida al 6è Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava

El municipi escalfa motors abans d’una de les trobades culturals més esperades de l’any: la sisena edició del Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava.

Denuncien un motorista que va fer caure tres ciclistes a Santa Cristina d’Aro i es va negar a fer la prova d’alcohol

Els Mossos d'Esquadra de Trànsit han denunciat penalment un motorista que va fer caure tres ciclistes a Santa Cristina d'Aro i es va negar a sotmetre's a les proves d'alcoholèmia.

Altres notícies