La diputació de Girona destina 3 milions d’euros a 142 municipis gironins per reparar els desperfectes del Gloria

- Publicitat -

La junta de Govern de la corporació ha aprovat aquest passat dimarts, una ajuda extraordinària destinada als desperfectes causats pel temporal Gloria del passat gener. Aquests tres milions d’euros suposen un increment d’un milió d’euros respecte al pressupost que s’havia calculat inicialment.

S’oferiran diversos recursos, com ara tècnics i econòmics als 142 municipis afectats, amb un import màxim de gairebé 35 mil euros per ajuntament i un mínim de 3 mil euros.

El president de la corporació Miquel Noguer, afirma que “la corporació és la primera administració publica que dóna resposta a la reparació dels danys del temporal i, a més, ho fa amb una aportació de gran magnitud, en consonància amb l’abast dels desperfectes que hi va haver”.

L’àrea de Cooperació als Municipis gestiona aquests ajuts i quant als imports concedits als ajuntaments, per finançar part de les despeses del Gloria, el diputat de Suport a les Entitats Locals, Josep Maria Bagot, afirma que sempre s’ha treballat amb la voluntat de ser “el màxim de curosos i equitatius amb els recursos i els necessitats dels municipis. A més ha deixat clar que “per aconseguir l’equitat entre els municipis grans i petits s’ha establert que l’import de les despeses ha de ser superior a l’1 % de la despesa corrent del municipi” Per tant s’intentarà que els ajuntaments petits rebin més diners en comparació amb els grans, ja que, tenen menys capacitat financera per pagar les destrosses.

Aquesta subvenció permetrà fer actuacions de manteniment arreu del territori. Els projectes de recuperació seran la reestructuració de camins, la reparació de desperfectes en infraestructures, l’arranjament de carreteres. Cal destacar que les afectacions més importants del Baix Empordà es divideixen en dos grups, per una banda els municipis del litoral on el Gloria va destrossar les platges i els passejos marítims; i per l’altra tots aquells pobles del  baix Ter, on la riuada va arrasar diversos camins.

A banda de tot això, inicialment la corporació ja va destinar 2.725.800 euros per pal·liar els efectes del temporal, com ara per les rutes del Consorci de les Viles Verdes de Girona i de carreteres que formen l’àrea gironina del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, i també actuacions en la xarxa viaria de la seva competència.

Per tant, en total, la corporació haurà fet una aportació de gairebé sis milions d’euros pels danys causats del Gloria.

- Publicitat -