12.2 C
Pals
Dilluns, 4 desembre 2023
- Publicitat -

Antoni Garcia (ATA): “Ha fallat pràcticament tot el turisme estranger”

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Antoni Garcia (ATA): "Ha fallat pràcticament tot el turisme estranger"
/

En una entrevista al Supermatí de Ràdio Capital, el vicepresident de l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA), Antoni Garcia, va explicar com s’ha viscut aquest estiu marcat per la Covid des del sector dels apartaments turístics.

Les restriccions per la Covid-19 i la falta de turisme estranger han fet caure un 40% l’ocupació interanual als apartaments turístics gironins, de mitjana. Tot i així, hi ha poblacions que depenen més del turisme estranger i que encara s’han vist més afectades. Antoni Garcia afirmava que en alguns llocs s’ha arribat a una disminució del 65% de l’ocupació. També explicava que aquest any ha fallat pràcticament tot el turisme estranger menys el francès, mentre que ha augmentat el local.

Antoni Garcia atribueix part d’aquesta baixada de turisme estranger a la desinformació sobre el coronavirus. Segons el vicepresident de l’ATA, això ha fet que molta gent no se sentís segura per venir de vacances al litoral gironí.

L’Associació remarca que el sector va implementar totes les mesures necessàries, però que els governs no van saber-ho transmetre.

De cares als pròxims mesos, Antoni Garcia explicava que passat aquest cap de setmana de la Mercè a Barcelona, l’ATA ja donarà la temporada per acabada. A més, afegia que molts hotels ja han tancat al veure que no els surt a compte mantenir les infraestructures aquests últims caps de setmana de la temporada.

Des de l’Associació insisteixen en reclamar ajudes directes al sector a fons perdut per salvar les empreses turístiques. Asseguren que si la situació sanitària millorés, el sector turístic podria ser el motor de la recuperació econòmica en els propers mesos.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’atur creix al novembre en 395 persones a les comarques gironines però millora prop de 5 punts respecte fa un any

L'afiliació a la Seguretat Social baixa un 2,39%, la caiguda més gran de Catalunya i la tercera de tot l'estat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -