26.6 C
Pals
Diumenge, 14 agost 2022
- Publicitat -

La caiguda de turisme estranger perjudica els establiments turístics de les comarques gironines

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Acaba una temporada turística d’estiu reduïda a causa de la pandèmia i, com informa el Punt Avui, “desigual” segons el tipus d’allotjament. N’han sortit malparats apartaments turístics, càmpings i grans hotels, mentre que els hotels petits de la Costa Brava centre i les cases de turisme rural, sobretot, han obtingut millors resultats.

Al juliol, els establiments turístics de la Costa Brava van obrir amb el 92% de les places, però van fallar els clients. L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA) assegura que començaven la temporada amb “optimisme” i havent aplicat les mesures de seguretat, però que les restriccions de mobilitat i els missatges poc clars i a vegades contradictoris dels governs han perjudicat al sector. Afirmen que aquests no han sabut explicar prou bé “la realitat que ni els allotjaments turístics ni les activitats relacionades amb el turisme a la Costa Brava han estat focus de contagi”.

I és que el que és comú en tots els casos és que la baixada del turisme estranger ha sigut molt significativa, i que això ha causat aquest mal any pel turisme tot i la presència del turista de proximitat. L’ATA calcula que la caiguda de l’ocupació interanual als apartaments turístics, degut a aquesta falta de turisme estranger, ha estat del 40%. Per una altra banda, l’estada mitjana també s’ha reduït en un 13% al juliol i un 7,8% a l’agost.

L’ATA denuncia la manca d’ajudes de les administracions, i asseguren que “han donat l’esquena al sector”. L’Associació insisteix en reclamar ajudes directes a fons perdut per salvar les empreses turístiques, ja que asseguren que la baixada de turisme estranger es podria mantenir durant la temporada de tardor i hivern. El president de la Federació d’Hostaleria de les Comarques Gironines, Antoni Escudero, també va preveure fa uns dies que molts hotels haurien de tancar aquest setembre.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El públic de Portalblau es rendeix a l’encant d’Els Catarres

Els Catarres ofereixen una gran actuació al Festival Portalblau, deixant una gran sensació entre els assistents, que han gaudit amb els nous èxits del grup i els seus clàssics.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -