- Publicitat -

Les Jornades Europees de Patrimoni se celebren un any més, des de 1991 de manera interrompuda. És una iniciativa del Consell d’Europa i la comissió Europea que és considerada l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural. Impulsat per la Generalitat de Catalunya, aquest esdeveniment compta amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, l’Institut Ramon Muntaner, l’Associació Capital de les cultures Catalana i Catalonia Sacra.

Els actes se celebraran aquest 9, 10 i 11 d’octubre en gairebé 200 municipis diferents. Els més de 400 actes que se celebraran segueixen les mesures de seguretat sanitàries anticovid i es poden consultar totes a l’agenda virtual del web (http://patrimoni.gencat.cat/ca/jep2020/agenda).

Podrem trobar, visites guiades i teatralitzades per a tots els públics, jornades de portes obertes, propostes familiars, tallers, rutes i itineraris que combinen el patrimoni cultural i natural, concert, espectacles… A més a més per facilitar les eleccions la web disposa d’un mapa amb activitats geolocalitzades i una agenda per províncies.

Al Baix Empordà podrem gaudir de més d’una vintena d’activitats al llarg del cap de setmana.

A partir del divendres al matí i durant tot el cap de setmana, es podrà gaudir d’una visita lliure a l’exposició al Terracotta Museu a la Bisbal d’Empordà; o una visita guiada pel nucli medieval de Sant Sadurní de l’Heura per descobrir tota la seva història. O per a qui li agrada la màgia, A Santa Cristina d’Aro es farà una visita guiada al Gran Museu de la Màgia “La Casa Màgica” on els més petits tindran un obsequi.

El dissabte, 10 d’octubre a Torroella de Montgrí, es farà un taller de creació de models 3D d’elements del Museu de la Mediterrania mitjançant un telèfon intel·ligent. Un altre tipus de taller, dirigit per als nens de 6 a 10 anys, serà el de construir caixes niu i menjadores per a ocells, d’11 a 12 h a la Casa Galibern. A Palafrugell és podrà gaudir d’una visita guiada al nucli antic d’Ermedàs o d’una estona de contes amb Meritxell Yanes. A la Platja d’Aro es farà una visita guiada per l’Únic Camí de Ronda de la Costa Brava declarat Bé Cultural d’Interès Nacional per la seva història, dedicat als aficionats al Patrimoni o un públic més general o familiar.

Diumenge dia 11 octubre es farà un taller per descobrir com vivien les societats que van construir els dòlmens com per exemple la Cova d’en Daina a Santa Cristina d’Aro. A Pals es podrà visitar la torre de les Hores, una torre de 15 metres d’alçada i es podrà pujar al mirador per gaudir de les vistes. Es podrà visitar també el Jardí Melangiós de Sant Feliu de Guíxols, o fer una ruta arqueològica a Ullastret, per gaudir dels paisatges i la literatura de Josep Pla.

Totes aquestes activitats es podran consultar a les xarxes socials o al web de les Jornades Europees de Patrimoni on també s’hi podran fer les reserves prèvies per poder assistir a les activitats.

- Publicitat -