10.6 C
Pals
Divendres, 26 abril 2024
- Publicitat -

Arrenca el ‘Ganxotapes’ d’aquesta tardor a Sant Feliu de Guíxols

Del 9 d’octubre al 8 de novembre de 2020, Sant Feliu acull la tradicional campanya gastronòmica en la qual participen 33 establiments

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Arrenca el 'Ganxotapes' d’aquesta tardor a Sant Feliu de Guíxols
Loading
/

Aquest divendres 9 d’octubre va començar el ‘Ganxotapes’ de Sant Feliu de Guíxols, la campanya gastronòmica que se celebra al municipi dues vegades per any: amb una edició de primavera (abril-maig) i una de tardor (octubre-novembre). Ara, fins el 8 de novembre, 33 comerços participants ofereixen als clients una tapa pròpia, amb una promoció de Ganxotapa + Beguda al preu de 2,50 euros.

Aquesta campanya també dóna a un dels establiments com a guanyador. Es tracta d’un concurs en el què el jurat són els clients, que poden puntuar les tapes després de provar-les. Per fer-ho cal aconseguir el llibret oficial, que es pot demanar als mateixos establiments o a l’Oficina de Turisme. Amb aquest llibret, es podrà valorar cadascuna de les Ganxotapes que hagi provat de l’1 al 4, sempre que hi consti el segell de l’establiment per comprovar que s’ha tastat la tapa).

Per a poder participar a la votació s’ha d’obtenir un mínim de 10 segells i lliurar el llibret a l’Oficina de Turisme abans del dilluns 16 de novembre de 2020. Llavors, la tapa que tingui la votació proporcional més alta serà la guanyadora i se l’anomenarà ‘La Millor Ganxotapa tardor 2020’. També hi haurà un premi pels ruteros, que entraran al sorteig de diferents premis en funció de la quantitat de segells que tinguin als llibrets.

Un dels establiments que ha participat “pràcticament a totes les edicions” i que també se suma aquesta és el Butron Berria, amb una Ganxotapa que consisteix en cua de bou amb bolets, una patata confitada, una crema de carbassa i unes xips de moniato. Des del bar expliquen que aquest any, però, serà una mica diferent per les restriccions de la Covid-19, ja que al tenir un local petit, a vegades tenen problemes d’aforament.

Des del Butron Berria també destaquen que, més que rendibilitat econòmica, el Ganxotapes aporta visibilitat i clients nous que potser no coneixien el local i que solen acabar provant altres plats.

Aquesta és una situació que també comparteix el restaurant Can Kiku, que participa al ‘Ganxotapes’ des que van obrir ara fa uns quatre anys. Des de Can Kiku ja saben el que és rebre el premi de ‘la Millor Ganxotapa’, ja que van aconseguir el títol de l’edició de la primavera de 2018. En aquesta edició, la tapa que ofereixen és un caneló de patata i cua de bou al vi negre amb el seu suc de rostit. El propietari del restaurant, Xavier Martorell, explica que és una tapa “treballada” i “d’un cost una mica alt”, de manera que el preu és bastant ajustat i no els dóna grans beneficis. Això sí, com al Butron Berria, el Ganxotapes també acosta “un volum gran de gent” a Can Kiku.

Davant de la incertesa que comporta la situació actual del coronavirus, és difícil preveure l’èxit d’assistència d’aquesta edició del ‘Ganxotapes’, però tant el Butron Berria com Can Kiku es mostren satisfets de com va anar el primer dia de la campanya. Així ho explicava Xavier Martorell, de Can Kiku.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Can Mario inaugura aquest dissabte l’exposició dels finalistes del premi Antoni Vila Casas 2024

El certamen d'enguany s'ha centrat en l'escultura i la mostra de Can Mario està conformada per 28 obres finalistes d'artistes catalans.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -