10.4 C
Pals
Dijous, 25 abril 2024
- Publicitat -

L’any acaba amb fred i 2021 pot començar amb enrenou meteorològic

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els darrers dies de l’any seran freds amb temperatura mínima tant avui com demà propera als 0 ºC amb gelades a l’interior del Baix Empordà i màximes de fins a 13 ºC.

Estat de cel amb alguns intervals de núvols a primera hora i resta de jornada i tarda força assolellades.

Caldrà estar molt atents a la informació del temps que us anirem actualitzant perquè l’inici d’any serà encara més fred, i entre els dies 1 i 5 de gener hi haurà inestabilitat, possibles precipitacions i fred suficient perquè aquesta es produeixi en forma de neu a pràcticament qualsevol cota.

Model GFS de predicció per conjunts. Temperatura pronosticada a la Bisbal d’Empordà entre el 30 de desembre i 6 de gener de 2021. A la base del gràfic quantitat de precipitació estimada.

Entre el dia 1 i 3 de gener entra una massa d’aire molt freda de -36 ºC a 500hPa (5.500 m d’altitud) i fins a -5 ºC a 850hPa (1.500m). Aquestes condicions deixaran un ambient gèlid fins passat reis.  Són possibles ruixats d’aiguaneu o nevades, en general anecdòtiques, que es produeixin els primers dies de l’any, tot i que l’aire fred està confirmat, serà l’absència o presència de precipitació la que finalment determinarà què passarà, doncs aquesta no està gens garantitzada.

El cap de l’Àrea de Predicció del Servei Meteorològic de Catalunya, Santi Segalà, ha informat de la possibilitat d’episodis de neu a cotes baixes durant la primera setmana de gener.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Dijous amb cel parcialment ennuvolat

El dia presentarà menys sol que ahir amb presència d'intervals de núvols, ja sense tramuntana i ambient fresc.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -