11.7 C
Pals
Dissabte, 16 gener 2021

La Guàrdia Civil comissa 36 tones de pinya a Santa Cristina d’Aro i denuncia dos propietaris per collir-ne sense permís

El valor total de la mercaderia supera els 54.000 euros

El més llegit

Un jutjat ordena a l’Ajuntament de Palafrugell que obri un expedient al nou Càmping Calella

La disputa entre els propietaris de la parcel·la embrionària Càmping La Siesta de Calella (la família De Vehí) i els fins l'octubre arrendataris del terreny i responsables de l'activitat (la família Cruz) ha acabat en un jutjat.

El restaurant La Gamba de Palamós tanca temporalment després de ser sancionat per incomplir les restriccions

El restaurant La Gamba de Palamós ha decidit tancar temporalment després d'haver estat sancionat per la policia per no complir les restriccions de la Covid-19. Ara, a la porta del restaurant, s'hi troba el rètol: "Tancat per força". 

La Garoinada de Palafrugell tira endavant tot i les restriccions

Tot i les restriccions imposades els establiments participants han decidit tirar endavant la campanya.

Un detingut a Palafrugell per punxar les rodes de vehicles

Agents de la Policia Local de Palafrugell van detenir el responsable d'haver provocat la punxada de diverses rodes, de forma massiva, a vehicles estacionats al barri de Vilaseca-Bruguerol de Palafrugell
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
La Guàrdia Civil ha comissat 36 tones i mitja de pinyes a Santa Cristina d’Aro i ha denunciat dos propietaris per collir-ne sense autorització. El valor total de les pinyes supera els 54.000 euros. Els agents del servei de protecció de la natura del cos, el Seprona, les han localitzat durant dues inspeccions en negocis del municipi. La primera inspecció es va fer en una àrea de pícnic coneguda com ‘La Barraca‘. I la segona, en un establiment de compravenda de llenya i carbó. Aquí va ser on la Benemèrita va trobar el gruix de les pinyes comissades (fins a 28 tones). A més, en aquest cas, els agents també han denunciat l’amo per haver obstaculitzat la inspecció, perquè es va negar a què la Guàrdia Civil pesés les pinyes.
Segons informa la Guàrdia Civil, el comís de les pinyes i les denúncies als propietaris es van fer el 9 de desembre passat. Va ser en el marc de dues inspeccions, que els agents del Seprona van dur a terme en col·laboració amb la Policia Local de Santa Cristina d’Aro i amb la brigada municipal.

D’entrada, la Guàrdia Civil va inspeccionar una àrea de pícnic situada en un paratge conegut com ‘La Barraca’. Allà, els agents van veure com el seu propietari hi apilava pinyes pinyoneres (Pinus Pinea). En total, n’hi havia 8,45 tones, que aproximadament tenien un valor de 12.000 euros.

L’home, però, no tenia autorització per recollir-les ni tampoc disposava del corresponent llibre de registre. Per això, el Seprona el va denunciar per infringir la llei 6/1988 (que és la que regula la recollida de pinyes).

La segona inspecció es va fer en un establiment que compra i ven tant llenya com carbó. Aquí va ser on la Guàrdia Civil va localitzar el gruix de les pinyes comissades. En aquest lloc, el propietari del negoci tenia 28 tones de pinyes emmagatzemades, amb un valor aproximat d’uns 42.000 euros.

Com que l’home no tenia llicència per recollir les pinyes, ni tampoc disposava de la documentació necessària per comprovar-ne la traçabilitat, els agents també el van denunciar per infringir la llei. Però a més, la Guàrdia Civil també li va posar una segona denúncia; en aquest cas, per obstaculitzar la tasca inspectora. Perquè quan els agents li van demanar que pesés les pinyes, l’home s’hi va negar. Sí que va dir a la Guàrdia Civil que, aproximadament, allà hi havia unes 28 tones.

La Guàrdia Civil ha remès les dues denúncies al Departament d’Agricultura, que serà l’encarregat d’aplicar les sancions.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Un terratrèmol sacseja alguns punts del Baix Empordà

Ha tingut l'epicentre a Cassà de la Selva, tot i que s'ha pogut detectar a Santa Cristina d'Aro o Calonge

Altres notícies