6.7 C
Pals
Dissabte, 9 desembre 2023
- Publicitat -

La Guàrdia Civil comissa 36 tones de pinya a Santa Cristina d’Aro i denuncia dos propietaris per collir-ne sense permís

El valor total de la mercaderia supera els 54.000 euros

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
La Guàrdia Civil ha comissat 36 tones i mitja de pinyes a Santa Cristina d’Aro i ha denunciat dos propietaris per collir-ne sense autorització. El valor total de les pinyes supera els 54.000 euros. Els agents del servei de protecció de la natura del cos, el Seprona, les han localitzat durant dues inspeccions en negocis del municipi. La primera inspecció es va fer en una àrea de pícnic coneguda com ‘La Barraca‘. I la segona, en un establiment de compravenda de llenya i carbó. Aquí va ser on la Benemèrita va trobar el gruix de les pinyes comissades (fins a 28 tones). A més, en aquest cas, els agents també han denunciat l’amo per haver obstaculitzat la inspecció, perquè es va negar a què la Guàrdia Civil pesés les pinyes.
Segons informa la Guàrdia Civil, el comís de les pinyes i les denúncies als propietaris es van fer el 9 de desembre passat. Va ser en el marc de dues inspeccions, que els agents del Seprona van dur a terme en col·laboració amb la Policia Local de Santa Cristina d’Aro i amb la brigada municipal.

D’entrada, la Guàrdia Civil va inspeccionar una àrea de pícnic situada en un paratge conegut com ‘La Barraca’. Allà, els agents van veure com el seu propietari hi apilava pinyes pinyoneres (Pinus Pinea). En total, n’hi havia 8,45 tones, que aproximadament tenien un valor de 12.000 euros.

L’home, però, no tenia autorització per recollir-les ni tampoc disposava del corresponent llibre de registre. Per això, el Seprona el va denunciar per infringir la llei 6/1988 (que és la que regula la recollida de pinyes).

La segona inspecció es va fer en un establiment que compra i ven tant llenya com carbó. Aquí va ser on la Guàrdia Civil va localitzar el gruix de les pinyes comissades. En aquest lloc, el propietari del negoci tenia 28 tones de pinyes emmagatzemades, amb un valor aproximat d’uns 42.000 euros.

Com que l’home no tenia llicència per recollir les pinyes, ni tampoc disposava de la documentació necessària per comprovar-ne la traçabilitat, els agents també el van denunciar per infringir la llei. Però a més, la Guàrdia Civil també li va posar una segona denúncia; en aquest cas, per obstaculitzar la tasca inspectora. Perquè quan els agents li van demanar que pesés les pinyes, l’home s’hi va negar. Sí que va dir a la Guàrdia Civil que, aproximadament, allà hi havia unes 28 tones.

La Guàrdia Civil ha remès les dues denúncies al Departament d’Agricultura, que serà l’encarregat d’aplicar les sancions.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Un home armat obre foc contra els Mossos a la Bisbal d’Empordà i acaba ferit pels trets de la policia

Al sospitós l'han traslladat a l'hospital i està detingut.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -