11.1 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

23 dels 30 joves participants en el projecte “Som Singulars” s’han incorporat al món laboral

Aquest projecte del Consell Comarcal va dirigit als joves entre 16 i 29 anys en atur per millorar la seva situació.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Facilitar la inserció laboral, la oportunitat de retornar al sistema educatiu i millorar el perfil professional són els objectius d’aquest projecte. En aquesta quarta edició del programa han rebut formació personalitzada en àmbits d’atenció al client, ajudant de cambrer i auxiliar de recepció, magatzem i carretó, depenent de les seves necessitats. També han tingut la oportunitat de realitzar pràctiques a una de les 59 empreses del Baix Empordà que han col·laborat al projecte.

Durant els 11 mesos que ha durat el programa, els/les joves participants han treballat simultàniament la formació en competències transversals amb l’acompanyament en els itineraris formatius i en el procés de recerca de feina. Aquest procés s’ha fet mitjançant un itinerari individualitzat i acordat amb cada jove. L’acompanyament s’ha realitzat per part de tot un equip tècnic, amb l’objectiu d’inserir-los laboralment, preservar el lloc de treball i/o retornar al sistema educatiu.
El vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, considera que, tot i l’excepcionalitat del moment degut a la COVID-19, “la valoració d’aquesta edició és molt positiva, que 23 de 30 participants en un projecte assoleixin els objectius demostra que tenim una bona eina, uns bons tècnics i un jovent amb ganes de disposar d’eines que els permeti poder accedir al mercat laboral”.
El programa ha comptat amb la col·laboració dels ajuntaments de Calonge i St. Antoni, Castell-Platja d’Aro, Palafrugell, Torroella de Montgrí i la Bisbal d’Empordà.El projecte SOM Singulars està gestionat pel Consell Comarcal del Baix Empordà, i està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -