10.2 C
Pals
Dijous, 25 abril 2024
- Publicitat -

Pals aprova un increment extraordinari de pressupost del 17,6%

Aquest increment es destinarà a millorar la imatge del municipi, a arranjar barris i zones amb dèficits urbanístics i ampliar la dotació pressupostària de diverses aplicacions i actuacions

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

En el Ple municipal extraordinari celebrat aquest dimecres s’ha aprovat per unanimitat la concessió de crèdit extraordinari i de suplement de crèdit al pressupost general de l’any  2021 per un import total de 1.116.000 €. Aquestes modificacions pressupostàries s’han dut a terme amb caràcter excepcional  gràcies a la suspensió de les regles fiscals aprovada el passat mes d’octubre i que permet l’aplicació del romanent líquid de tresoreria acumulat com a resultat dels superàvits assolits en els darrers exercicis. Això facilita que els superàvits acumulats com a conseqüència de les limitacions de despesa imposades als ajuntaments, es puguin ara dedicar a inversions i millores dels municipis, com a part del pla de xoc per fer front a la crisi generada per la COVID.
Aquesta major disponibilitat pressupostària equival a un increment del 17,60 % del pressupost aprovat inicialment, i es destinarà a millorar la imatge del municipi, a arranjar barris i zones amb dèficits urbanístics i ampliar la dotació pressupostària de diverses aplicacions i actuacions.

Algunes de les principals actuacions que ja s’han començat a executar o que s’iniciaran les properes setmanes són les que es detallen a continuació tot i que no es descarten noves modificacions abans de finalitzar l’exercici:

  • S’han portat a terme tasques d’asfaltatge a diversos carrers del municipi.
  • S’està reparant i acondicionant el passeig de la zona de la platja del Grau.
  • Inversió en la reposició de nou enllumenat públic, adquisició de mobiliari urbà, material per a la brigada municipal i de material esportiu pel pavelló i el camp de futbol. Compra de nous WC i material per a la zona de la platja.
  • Projecte d’adequació del recinte arqueològic i parc de la Torre Mora.
  • Fase VI-b Urbanització Mas Tomasí
  • Fase V de la rehabilitació de Ca la Pruna i adquisició de mobiliari per a la nova sala d’actes.
  • Actuacions de reparació i manteniment de les vies públiques del municipi i camins. També la rehabilitació de la zona del Mirador de Josep Pla, la neteja de les franges perimetrals, entre altres mesures.
  • Renovació dels giratoris del carrer del Golf i de l’Avda del Grau a la Platja de Pals
  • Instal·lació tram d’antena R.Liberty a la rotonda de la Torre Mora.
  • Remodelació de la zona comercial de la Platja de Pals: ampliació de la vorera del costat de la zona comercial i modificació de la il·luminació.
  • Reparació de l’instal·lació elèctrica i hidràulica de la rotonda sud.
  • Promoció cultural. Festival Musica’t 2021
  • L’increment del saldo disponible en aplicacions que es consideren essencials pel bon funcionament dels serveis públics per assegurar la disponibilitat de crèdit, com són la conservació de l’enllumenat públic, despeses generals en les escoles, jardineria.

El pressupost de l’Ajuntament de Pals del 2019 (últim pressupost publicat al web municipal) va ser de 5.687.000€

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Fila Indie 3×27 – 24 abril 2024

TRACKLIST MILEY CYRUS, ELTON JOHN I MÉS – NOTHING ELSE MATTERS QUEENS OF THE STONE AGE – THE EVIL HAS LANDED BON...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -