13 C
Pals
Dijous, 25 abril 2024
- Publicitat -

Recullen signatures per recuperar el cinema teatre Foment de la Bisbal

L'emblemàtic teatre bisbalenc porta gairebé 20 anys tancat i és propietat de l'Església Catòlica, que no el vol ni llogar ni cedir

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La iniciativa Recuperem El Foment ha començat una recollida de signatures per demanar la reobertura de l’antic cinema teatre bisbalenc, el Foment. Aquesta és una reivindicació que ve de lluny. El Foment Catòlic va començar la seva activitat al centre de la Bisbal l’any 1912 i es va convertir en un espai de referència a la població, sobretot a partir de la postguerra. Ara, fa gairebé vint anys que l’edifici està tancat i en mans de l’Església (que no el vol llogar ni cedir). Va ser en aquest context que ja fa un parell d’anys va sorgir la idea de recuperar l’espai per convertir-lo en un centre cívic cultural.

L’última acció que s’ha impulsat és aquesta recollida de firmes a través de la plataforma Change.org. El seu creador, Sebastián Ruiz, assegura que és “la única manera de fer soroll” davant la negativa i poca col·laboració per part de l’Església: “el rector directament no ens agafa el telèfon, el bisbat diu que és cosa del rector i viceversa, i així portem ja molts anys”.

Ruiz explica que l’objectiu seria recollir unes 10.000 signatures (tantes com habitants té la Bisbal). Així, diu que es podria fer pressió a l’Ajuntament i al Bisbat de Girona, a qui reclama que mantingui tancat un espai tan potent com és el Foment. Actualment, pocs dies després des del seu llançament, la iniciativa compta amb unes 300 firmes. 

El Foment: un nou centre cultural?

Segons explica Sebastián Ruiz, la idea seria recuperar aquest edifici històric de la Bisbal i convertir-lo en un centre cultural. De fet, el seu nom també es canviaria de “El Foment Catòlic” a “El Foment Centre de Cultures”. En aquest sentit, Sebastián Ruiz detalla que seria un lloc per a fer cinema, teatre i exposicions de manera constant. A més, destaca sobretot que seria un espai per oferir cultura a tots els joves de la comarca.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Can Mario inaugura aquest dissabte l’exposició dels finalistes del premi Antoni Vila Casas 2024

El certamen d'enguany s'ha centrat en l'escultura i la mostra de Can Mario està conformada per 28 obres finalistes d'artistes catalans.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -