11.7 C
Pals
Dijous, 25 abril 2024
- Publicitat -

Mor Xavier Ribera, considerat un emblema del món nàutic de Palamós

Segons informa El Punt Avui, Xavier Ribera i Serra, de 60 anys, i president durant 13 anys de la Cambra de Comerç de Palamós, va morir dilluns dia 24 de maig a conseqüència d’una malaltia.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Segons informa El Punt Avui, Xavier Ribera i Serra, de 60 anys, i president durant 13 anys de la Cambra de Comerç de Palamós, va morir dilluns dia 24 de maig a conseqüència d’una malaltia. Ribera, que va estar 35 anys vinculat al Club de Vela Palamós i al Club Nàutic Costa Brava, va desplegar la seva activitat professional com a director executiu de l’empresa consignatària Fèlix Ribera i Fills SA. Sota la seva direcció, l’empresa familiar esdevindria un dels puntals econòmics de Palamós i la principal empresa mercant de la Costa Brava. El seu principal propòsit era donar resposta a les necessitats dels vaixells pel què fa a serveis, assistència i representació davant les autoritats; el trànsit i logística de les mercaderies; l’optimització dels procediments per estalviar temps i costos en les duanes, estibadors, serveis a iots i als creuers. Ribera també va excel·lir com a president de la Cambra de Comerç, que va abandonar l’any 2019, deixant el testimoni de la seva gestió a Pol Fages. Durant el seu mandat va situar el port de Palamós al capdavant dels ports gironins, i va aconseguir acostar els creuers a la Costa Brava. També va participar en altres projectes durant aquesta etapa, com el viver d’empreses Alta Mar de Calonge i Sant Antoni, en diferents iniciatives de promoció del comerç local i de suport a l’emprenedoria, i en la marca Costa Brava Yacht Ports per promoure els ports gironins i la Costa Brava en la indústria nàutica de grans eslores. Va ser al juliol del 2019 que Ribera va veure reconeguda la seva trajectòria amb la insígnia d’or del Club Nàutic – Club de Vela de Palamós. Al 1971 començava la seva vinculació amb el Club de Vela Palamós, i els seus inicis van ser de navegació en vela lleugera, continuant el camí del seu pare que va ser un dels fundadors de l’entitat. El 1983 va ser elegit president rellevant en el càrrec Guido Depoorter. Una de les seves fites més importants va ser la d’impulsar la regata de classes olímpiques Christmas Race i la International Palamós Optimist Trophy, a més de fomentar el treball de base, l’escola de vela i els equips de regates del club. Durant el seu mandat com a president també es va instaurar el programa municipal de vela escolar als centres educatius del municipi. El president del Club Nàutic Costa Brava, Francesc Llagostera, va decidir incorporar Ribera com a vocal de vela. Amb el temps va ser secretari i vicepresident del Club Nàutic, fins a la fusió amb el Club de Vela. En la seva trajectòria dins el món de la gestió esportiva, també va ser vocal de la Federació Catalana de Vela, i representant del Club de Vela Palamós en la comissió delegada de la Federació Espanyola, al llarg de dos mandats. Fins i tot va fer una incursió molt valuosa en l’àmbit radiofònic, ja que Xavier Ribera juntament amb un grup de joves va impulsar Ràdio Estudiantil de Palamós, l’embrió de l’actual Ràdio Palamós, i en va ser redactor dels primers estatuts.

,

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Xavier Cortadellas: “La història de la Bisbal va més enllà d’aquest municipi, és la història de la comarca”

Aquesta passada setmana es va presentar a l’arxiu comarcal del Baix Empordà el llibre ‘Història de la Bisbal. Retrat d’una vila cinccentista’ de Jordi Frigola d’Edicions Sidillà. L’autor ens va deixar a principis d’any, però d’aquest llibre en van parlar Santi Soler, Josep Matas, Carmen Marugán i Xavier Cortadellas. Per parlar-nos-en ens va visitar al Supermatí l'editor d'edicions Sidillà, Xavier Cortadellas.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -