10.3 C
Pals
Dimecres, 24 abril 2024
- Publicitat -

Xavier Dilmé: “No només volem que la oferta turística sigui potent, sinó que sigui per a tothom i sigui inclusiva”

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Xavier Dilmé: "No només volem que la oferta turística sigui potent, sinó que sigui per a tothom i sigui inclusiva"
Loading
/

Avui al Supermatí hem entrevistat a Xavier Dilmé, que ens ha parlat sobre la nova pàgina web visitemporda.com, plena de novetats tècniques i continguts.

La web ha estat adaptada a les necessitats actuals que pugui demanar el visitant d’ara o el futur visitant. S’ha volgut potenciar la marca Empordà, i a més a més està disponible en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès. També està adaptada a persones amb dificultats visuals, auditives i cognitives. Aquestes adaptacions s’han fet tant a nivell de disseny com de continguts.

Aquesta renovació de la plataforma web forma part del Pla d’Accessibilitat Turística, un pla que s’ha anat desenvolupant al llarg dels últims anys i que ha anat tenint molt bona rebuda per part de les administracions i de particulars. El mes passat es va formar la Taula d’Accessibilitat Turística, a través de les quals els diferents ajuntaments poden treballar l’accessibilitat turística per a persones amb dificultats.

La plataforma, a més a més, permet que cada ajuntament actualitzi els continguts que li pertoquen al seu municipi. Per tant, d’aquesta manera el contingut de la plataforma estarà sempre actualitzat.

Entre moltres altres seccions, podem destacar algunes com “Les 8 essències”, “Moments Empordà”, una detallada agenda d’esdeveniments d’interès turístics de la comarca, i una secció de recomanacions i planificació, amb informació sobre on dormir i menjar, itineraris, rutes en cotxe, planificacions per als visitants que només tenen 24 hores, etcètera.

Per concloure, Xavier Dilmé ha parlat sobre la situació econòmica, que està tocada i greument a causa de la pandèmia. Amb tot, però, la situació es va refent, i la demanda de treball ha anat augmentant. Tot i això serà complicat arribar a les xifres i l’estat pre pandèmia del 2019, i un dels factors que contribuïrà a aquesta recuperació serà la regulació del turisme estranger. Tot i que s’ha potenciat molt el turisme d’aquí, hi ha molts sectors que encara depenen del turisme estranger i fins que aquest no estigui precisament regulat serà difícil tornar a recuperar la normalitat de les coses.

Qui estigui interessat en veure tota la proposta i oferta turística empordanesa, o vulgui coneixre’n més detalls, ho pot fer al web Visit Empordà.

 

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios