242 voluntaris a la neteja del fons marí de les platges de Llafranc i Port Pelegrí

Al llarg de la jornada es van arribar a recollir 128 kg de residus.

El passat dissabte, 19 de setembre, es va dur a terme la jornada de Neteja del Litoral de Palafrugell. Enguany, l’activitat es va celebrar en el marc del Let’s Clean Up, una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura.

A Palafrugell es van realitzar neteges coordinades a les platges de Llafranc i de Port Pelegrí, en diferents modalitats com la neteja a peu, la neteja del fons marí amb submarinistes, la neteja amb caiacs i la recollida de microplàstics amb paddle surf. A més, la jornada va coincidir amb el mostreig científic de microplàstics que el projecte OceanCats ha realitzat al litoral de Palafrugell, dins el repte “Baixada de la Costa Brava 2020”.

A la jornada de Neteja del Litoral 2020 hi van participar un total de 242 voluntaris en les diferents modalitats i es van recollir 128 kg de residus. La tipologia de residus recollits, en destaquen principalment els envasos i materials de plàstic. També es van retirar llaunes de beguda, envasos de vidre, materials tèxtils i cordes, ferralla o fibra de vidre procedent d’embarcacions. Destacar també el més d’un quilogram de puntes de cigarreta recollits entre les platges de Llafranc i Port Pelegrí.

L’activitat no s’hauria pogut realitzar sense l’esforç i la implicació de les diferents empreses participants: Delicious & Sons, Tourist Service Llafranc i els centres d’immersió Poseidon a Port Pelegrí, i Barracuda i Tritón a Llafranc.

Per una banda, a la platja de Llafranc, es van recollir 27kg de brossa. 17kg  al fons  amb l’ajuda dels centres d’immersió Barracuda i Triton, amb 23 submarinistes. Amb lToursit Service i els caiacs  10kg  i 62 participants.

Per l’altra anda a la Platja de Port Plegrí es van acumular un total de 100,67kg de residus. 120 voluntaris a la neteja a Peu de Platja, 12 participants van recollir microplàstics, 24 submarinistes i 1 nedador amb apnea el fons mari amb Poseidon Center.

- Publicitat -